МВР поднови книжката на шофьор, но не за 10 години,

...
МВР поднови книжката на шофьор, но не за 10 години,
Коментари Харесай

КАТ издава книжка за 22 дни, после глобява

МВР възобнови книжката на водач, само че не за 10 години, както допуска Законът за българските документи за идентичност, а за 22 дни. След това същият мъж е бил санкциониран от "Пътна полиция " със 100 лв. като недееспособен лидер, написа "Марица ".

На първа инстанция глобата е доказана от районните магистрати в Асеновград, само че по-късно Пловдивският административен съд я анулира със свое неподлежащо на обжалване решение. Мотивът е елементарен - позволената неточност е на администрацията, а не на водача.

Книжката на мъжа изтекла през 2015 година Подал документи за подновяването и получил ново удостоверение за правоуправление на 30 юни 2015 година В него било записано, че то важи до 22 юли същата година, вместо до 2025-а, както би трябвало.

Човекът не обърнал внимание и траял да употребява автомобила си без да има проблеми. Около 23:48 часа на 1 февруари т. година обаче бил спрян с колата си Renault Megane на пътя от село Червен за Асеновград. Патрулът открил, че книжката е изтекла и глобил лидера, който след това потърсил правата си в съда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР