МВР отправи предупреждение към родителите да се грижат повече за

...
МВР отправи предупреждение към родителите да се грижат повече за
Коментари Харесай

МВР призова за повече внимание към децата през ваканцията


Министерство на вътрешните работи насочи предизвестие към родителите да се грижат повече за сигурността на децата по време на лятната почивка.

Черната статистика за предишното лято сочи, че за три месеца - от юни до август, по пътищата в страната са починали 16 деца.

Броят на ранените обаче е неведнъж по-голям - общо 407 деца.

Министерство на вътрешните работи обръща особено внимание на родителите да поставят защитните колани в колите, тъй като най-вече ранени деца има като пасажери - 203.

Като пешеходци са потърпевши 125 деца, а като водачи на мотопеди и то огромна част от тях - без брошура - 79.

„ Никой не знае че в градски условия при 50 км час, когато тялото е без колан или детска седалка пострадванията се раняват на рухване от петия етаж – никой не желае бутне детето си от петия етаж, отбелязва специалистът Владимир Тодоров.

Другата неточност, която позволяват родителите е, че не наблюдават от коя страна слизат децата от колата. Те би трябвало да слизат от дясната страна на автомобила, наоколо и от страната на тротоара, напомня Владимир Тодоров.

Експертите поучават още като пешеходци децата да подвигат ръка, преди да пресекат даже да са с родителите си, тъй като са по-ниски и не постоянно се виждат от водачите.

За повече сигурност на пътя, в случай че преценяват, родителите могат да поставят и светлоотразителна лента на децата на ръката, крайници или велосипеда, с цел да подсигуряват повече сигурност през лятото.

А през лятната почивка пътната полиция планува голям брой акции с акцент детската сигурност.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР