МВР отново призовава под никакъв предлог гражданите да не предоставят

...
МВР отново призовава под никакъв предлог гражданите да не предоставят
Коментари Харесай

МВР с важно съобщение за телефонните измами

Министерство на вътрешните работи още веднъж приканва под никакъв претекст жителите да не дават пари или полезности на непознати, след позвъняване по телефона. Това молиха от Министерството на вътрешните работи посредством интернет страницата си.

Независимо, че в доста случаи униформени се намесват и предотвратяват телефонни измами, има хора, които се поддават на сюжетите на измамниците и се лишават от спестяванията и полезностите си. Най-често употребяваната от измамниците скица е - " Оказване на помощ на полицията ". При всички положения, не се поддавайте на този сюжет, тъй като полицията в никакъв случай не търси по телефона подпомагане от жителите и няма процедура да им желае пари за задачите на своите интервенции. При приемане на сходни позвънявания е значимо диалогът да бъде пресечен и навреме подаден сигнал на тел. 112, по опция от различен уред, а друг, от който е получено позвъняването от измамниците.

Измамниците употребяват и други сюжети, само че при всички тях общото е едно – телефонно позвъняване от чужд и искане на пари, предизвестяват от полицията.

И прибавят изрично:

Ако получиш позвъняване, съпроводено със закани. Ако последва телефонно позвъняване от служител на реда за подпомагане, това е телефонна машинация.

Не се доверявай! Не споделяй персонална информация! Не предоставяй пари!

/ канал 3

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР