МВР още издирва откраднатите пари от взривения банкомат в Илиянци,

...
МВР още издирва откраднатите пари от взривения банкомат в Илиянци,
Коментари Харесай

МВР още търси откраднатите от взривения банкомат пари

МВР още търси откраднатите пари от взривения банкомат в " Илиянци ", заяви вътрешният министър Валентин Радев. 

Министърът посочи, че към момента не се знае тъкмо какъв брой е открадната сума. Той разясни, че полицията е по отношение на хората, които са заредили устройството с пари и със притежателя банкомата.

„ Задържахме петима, разпитах дали са същите като в тази ситуация през декември, само че тези нямат връзка с другите групи. Може би са правили един опит преди този момент “, съобщи вътрешният министър. Петимата са хванати и по тях е имало пръски от оцветяването на банкнотите.

Взривяването на банкомата стана в ранните часове тази заран на столичния бул. „ Рожен ” в квартал „ Илиянци ”. Сигналът към полицията е подаден в 5.15 часа. Петима престъпно проявени мъже са арестувани от полицията – всички с богати престъпни досиета. Те се пробвали да избягат от управляващите, само че след гонене били хванати в региона на Ихтиман.

„ Не са от най-големите нарушители, само че са били следени. Те си имат и прякори, забъркани са и в обири. Добре, че ги хванахме “, съобщи Валентин Радев. Той се обърна към „ всички останали, които протягат ръка “ да привикват, че рано или късно ги хващат.

„ Хванахме и трима от четиримата за обира на банкомат в Сапарева баня. И четвъртият ще падне в клопката, сигурен съм “, добави силовият министър.

От друга страна Радев заяви, че командирът на Специализирания отряд за битка с тероризма Георги Гайков ще бъде осъден с неповишаване в последващо звание. „ Видял съм какви са нарушаванията на командира Георги Гайков, има нарушавания и надолу по веригата. Георги Гайков си остава там, може би ще създадем някакво преструктуриране. Има инспекция, на бюрото ми е. Видял съм защо става дума вътре, върнах го за уточняване на някои неща “, добави Радев.

Стана ясно, че майката на починалия командос Емил Шарков е изпратила писмо до него по отношение на това дали ще предприеме ограничения против Гайков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР