МВР опроверга информацията за масирана полицейска акция в пернишкия завод

...
МВР опроверга информацията за масирана полицейска акция в пернишкия завод
Коментари Харесай

Полицията опроверга информация за акция в пернишката “Стомана“

Министерство на вътрешните работи опроверга информацията за масирана полицейска акция в пернишкия цех “Стомана “ в търсене на обири на вода. Няколко часа преди този момент Нова тв заяви, че полиция и прокурори са нахлули с багери и друга тежка техника на Бъдни вечер в пернишкия цех “Стомана”.

На мястото на профилираната интервенция са били министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на стопанската система Емил Караниколов, заяви малкия екран, допълвайки, че акцията е по сигнал за нелегално източване на вода от водопровода, който минава през завода.

Министерство на вътрешните работи обаче заяви, че двамата министри са били в Перник в границите на дейностите на образувания в града спешен щаб поради водната рецесия, а не за някаква спецакция.

" След извършената по-рано през днешния ден среща с премиера Бойко Борисов и набелязаните ограничения за деяние поради спешната обстановка в Перник, министрите Младен Маринов и Емил Караниколов бяха на място на стартиралите ремонтно-монтажни действия и обследването на трасето на Клон 2 от водопреносната мрежа на гр. Перник. Двамата ревизираха основаната организация за проучване на трасето, част от което минава през територията на " Стомана ". Целта на обследването е да се откри точната локация на оттечките и дали става въпрос за повреда или за нерегламентирано включване в мрежата ", се споделя в известие, качено на уеб страницата на Министерство на вътрешните работи.

Ръководството на завода е съдействало на управляващите. По-рано във вторник бе обявено за срещата при премиера. Там бе решено да стартира обследването на загуби по едно от разклоненията на водопроводната мрежа, където се губят по към 90 литра на секунда. За задачата ще се създадат ровове през към 150-200 м. в сектора, с цел да се разбере дали става въпрос за повреда или за нерегламентирано отклоняване. Част от водопровода минава през завода.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР