МВР определя Светослав Петков – Лъвицата като най-оборотният и чевръст

...
МВР определя Светослав Петков – Лъвицата като най-оборотният и чевръст
Коментари Харесай

Автокрадец №1 Лъвицата фучи с джип за 500 бона, след като му взеха книжката за дрога

Министерство на вътрешните работи дефинира Светослав Петков – Лъвицата като най-оборотният и пъргав апаш на първокласни возила през последното десетилетие. В последно време той фучи из столичните улици с чисто нов джип „ Мерцедес Брабус “ G класа единствено месец, откакто органите на реда го заловиха да кара дрогиран, арестуваха го и му лишиха свидетелството за ръководство на МПС.

 

В следобедните часове на 28 декември известният автоапаш бил засечен на бул. „ Черни връх “ в региона до хотел „ Хемус “ зад кормилото на решеното в сив металик цвят тузарско возило, чиято заводска цена надвишава 500 000 лв.. Според изследване, модифицираният джип „ Мерцедес с немски регистрационни табели не е краден, защото съседи на Лъвицата в столичния ж.к. „ Младост “ потвърдиха, че возилото постоянно е карано от 47-годишния крадец даже откакто бе хванат дрогиран зад кормилото, а шофьорската му брошура беше отнета

 

„ Джипът, който сега ръководи Лъвицата, се води благосъстоятелност или на жена му, или на компания на някого от приятелите му. Колата е импортирана от Германия още през ноември и от време на време с нея се придвижва синът на Светослав “, описват съседите на автокрадец №1 в страната.

 

На 4 декември 2023 година, от Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха, че Светослав Петков е бил арестуван в ранния следобяд на столичното „ Симеоновско шосе “, откакто при инспекция с дрегер, осъществена от полицейски патрул, тестът му за дрога е реагирала позитивно на кокаин. След като Лъвицата отказал да даде кръвна проба, бил отведен в полицията, където номерата на автомобила му били свалени. Според обявлението на полицията джигитът е бил зад кормилото на длъжностен „ Мерцедес “, а возилото щяло да бъде върнато на комерсиалното сдружение, на което се води по ведомост, единствено в случай, че Лъвицата заплати като санкция цената на колата. От Министерство на вътрешните работи не оповестяват марката и модела автомобила, който е бил каран от дрогирания Светослав. Обвинителният акт против 47-годишния автокрадец ще бъде импортиран в съда. Очаква се това да се случи едвам тази пролет поради натовареността.

 

Запознати обаче издават, че Лъвицата е бил хванат със същия автомобил „ Мерцедес Брабус “ G класа. Остава мистерия по какъв начин и за какво возилото още веднъж се е озовало в ръцете на Светослав Петков и дали той е платил цената на колата, с цел да му бъде върната.

 

От Софийската районна прокуратура към момента не са предали на съд Лъвицата за шофиране под влияние на опиати и не е известно по кое време тъкмо ще бъде предаден на правосъдните инстанции. Според закона Светослав Петков рискува да получи присъда от 2 години затвор, а шофьорската му брошура следва да бъде отнета за същия интервал.

 

При все, че няма право да е зад кормилото на МПС, Лъвицата освен фучи в прорез със закона с поръчковия си джип „ Мерцедес Брабус “, само че и продължава да управлява най-оборотната тайфа автокрадци в София, свидетелстват хора от ъндърграунда.

 

„ Лъвицата е притежател на скъпи софтуерни джаджи за отключване и запалване на немски и японски лимузини и джипове, които отдава чартърен на други автоапаши. Почти всички тойоти лексуси, мерцедеси, беемвета и обхват ровъри които се крадат в София, се отмъкват с техниката на Лъвицата “, безапелационен е столичен автоапаш, поискал името му да не бъде афиширано по обясними аргументи. Според думите му от време на време Светослав Петков дава техниката си за кражба на коли на други апаши с ангажимента да прибере 30% от облагата след продажбата й. В множеството случаи откраднатите коли се разфасоват на части в гаражни кафези или в незаконни автосервизи и след това чарковете зареждат десетки автотърговци в цяла България.

 

Иначе цената на Лъвицата за наем на програмен продукт, който отключва и възпламенява мотора на безценен автомобил, е твърдо закрепена на 2000 лева за денонощие.

 

За Лъвицата работят над 10 автокрадци като доста от тях са подготвени на поминък персонално от Светослав и сподвижника му Георги Воденичаров – Кико. Дори когато нямат директно присъединяване в задигането на някоя кола, Лъвицата и Кико отново печелят, защото уреждат терен за разфасоването на возилото и след това посредничат при продажбата на авточастите “, споделя осведомен с бизнеса на бандитския тандем.

 

През последното десетилетие Светослав Петков – Лъвицата беше задържан над 30 пъти поради крадени лимузини, само че макар честите си арестувания, той към момента не е лежал в зандана. Заради чистото правосъдно досие на Петков, столичните криминалисти показват подозрения, че ловкият автоапаш ски заплаща на съдии и прокурори.

 

За последно Лъвицата и дясната му ръка Кико бяха задържани в средата на ноември 2021 година при зрелищна акция на ГДБОП и отдел „ Кобра “, дружно с още половин дузина техни „ сътрудници “. Според антимафиотите, Светослав Петков и Георги Воденичаров – Кико, стоят отпред на стройна незаконна тайфа, специализирала се в обири на първокласни джипове и лимузини.

 В групата на Лъвицата попадат и други именити апаши, сочат данните на криминалистите. Сред тях са Асен  Колев – Хастара, Петър Тодоров – Софиянеца, Георги Михайлов – Гопето, както и още най-малко петима крадци на коли. Ченгета също удостоверяват данните от ъндърграунда, че най- оборотните автокрадци в София са основали собствен личен профсъюз преди повече от година.

 

„ Лъвицата е толкоз убеден в недосегаемостта си, поради което не се удивлявам, че продължава да кара кола даже и откакто е със спрени права и в предстоящо на дело за ръководство на автомобил под въздействието на опиати. Той просто няма да стопира на полицейска палка, в случай че инцидентно бъде засечен от някой съзнателен патрул на Министерство на вътрешните работи “, разяснява столичен криминалист.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

 

Тагове: Светослав Петков – Лъвицата Георги Воденичаров – Кико Асен Колев – Хастара Петър Тодоров – Софиянеца Георги Михайлов – Гопето
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР