МВР обяви, че за да не се образуват струпвания на

...
МВР обяви, че за да не се образуват струпвания на
Коментари Харесай

Камарата на превозвачите: Хаосът на ГКПП „Дунав мост“ при Русе става все по-голям

МВР разгласи, че с цел да не се образуват скупчвания на камиони в града, водачите им ще бъдат спирани на териториите на областите Разград, Велико Търново и Стара Загора.

Това не, единствено че няма да позволи казуса, а даже ще го задълбочи, тъй като по този метод скупчвания на камиони ще има на още точки в страната. Това се показва в публична позиция от Камарата на автомобилните превозвачи в България (КАПБ).

КАПБ предизвестява институциите, че по този метод не може да се следи и поредността на прекосяване на тежкотоварните коли през границата, защото те се намират на територията на прилежащи области. Това крие от риск от престои на водачи за неопределен срок, а някои от стоките, които се транспортират са бързоразвалящи се и следва да се транспортират допустимо най-бързо.

Питаме и по какъв начин ще се позволи въпросът с тол системата и купените маршрутни карти, които могат да преминат заложения на тях маршрут до 24 ч. след тяхното закупуване и то по маршрута, които е посочен. В случай, че водачът просрочи това време или пък се отбие от маршрута, ще бъдат ли съставяни санкции от Националното тол ръководство.

КАПБ за следващ път приканва институциите за трайно разрешаване на казуса, защото неговото неглижиране освен, че води до стопански загуби в размер на 200€ дневно на тежкотоварен автомобил, само че съставлява и сериозна заплаха за сигурността по българските пътища.

Искаме да изразим и своята поддръжка за предлагането на Андрей Новаков за Петиция до Европейския парламент, с искане за въвеждане на стандарти за пограничен надзор сред държави-членки, които да дефинира оптималното време на изчакване и на обработка на един тежкотоварен автомобил.

За да се прегледа петицията са нужни 100 000 подписа, които имаме вяра, че ще съберем, като в най-кратки периоди ще разпространим и самата петиция, с цел да имате опция да я подкрепите. Транспортния отрасъл незабавно се нуждае от трайно позволение на въпроса, по тази причина е време да се обърнем към европейските институции.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР