МВР обяви, че работи по две версии за смъртта на

...
МВР обяви, че работи по две версии за смъртта на
Коментари Харесай

МВР с две версии за убийството на таксиметровия шофьор в София

Министерство на вътрешните работи разгласи, че работи по две версии за гибелта на таксиметровия водач , който умря в събота след побой в София. По случая беше арестуван 23-годишен мъж с престъпни регистрации. По-късно през днешния ден от прокуратурата оповестиха, че той е притеглен като обвинен за гибелта на таксиметровия водач в събота в кв. " Разсадника ",

Той е притеглен под отговорност за причиняване на гибел по несъобразителност в резултат на умишлена междинна телесна щета. Задържан е за 72 часа.

Тази вечер основният прокурор Иван Гешев ще беседва с поданици на столичния квартал Факултета. Той е поканен по отношение на следващия случай на експанзия на пътя, в който умря млад водач от ромски генезис, оповестяват от държавното обвиняване.

Близките на умрелия упорстват за правдивост.

Близки и познати на умрелия нощес в София 34-годишен таксиметров водач се събраха през днешния ден на кротичък митинг покрай мястото на случая в квартал " Разсадника ". Хората показаха неодобрение, че никой от екипите в близката АГ болница не е излязъл да окаже първа помощ.

Около 16:00 часа беше блокирано кръстовището на столичните булеварди " Константин Величков " и " Александър Стамболийски ". Пропускат се обаче колите на градския превоз.

При следствието ще се обяснява какъв брой души са нападнали таксиметровия лидер. Предстои да стане ясна и точната причина за гибелта на 34-годишния таксиметров водач. Той умря след побой.

До случая се стига след засичане на два автомобила в софийския квартал " Разсадника ". Един от първите пристигнали на мястото на случая беше братът на умрелия лидер: " Изтичах до тука да видя какво става и с какво са го били, по какъв начин са го били, не мога да ви кажа и аз ".

Сбиването е станало на метри от столична АГ болница. Пристигналите на място служители на реда арестуват другия участник в абсурда. Това е млад мъж от София, с престъпни прояви и е прочут на Министерство на вътрешните работи.

Полицията проверява и дали в сбиването не са се намесили и други хора. Според околните на лидера на таксито той е бил атакуван от няколко индивида. Те желаеха и оптималната присъда: " Ако излезе, ще му стъжним живота. Всичките тука, цялата рода ".

Полицията работи и по втора версия. Дали арестуваният не е атакуван и удрян от познати на умрелия лидер. По случая има и формирано досъдебно произвеждане.

Заради случая нощес близки на умрелия водач стачкуваха за малко пред 3-то РПУ в София, както и на бул. " Тодор Александров ".

По-късно през нощта таксиметрови водачи блокираха кръстовището на Орлов мост в символ на съпричастност към фамилията на умрелия техен сътрудник. Кръстовището беше освободено за придвижване рано тази заран.

Служебният вицепремиер и министър на превоза Христо Алексиев през идващите дни ще беседва с представители на таксиметровия отрасъл. От транспортното министерство оповестиха, че ще бъдат разисквани съответни ограничения за възстановяване на сигурността на таксиметровите водачи след следващия случай на посягане против водач на такси. В срещата ще вземат присъединяване и представители на професионалното управление на Министерство на вътрешните работи.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР