МВР обмисля ограничение за движението на чужди коли на територията

...
МВР обмисля ограничение за движението на чужди коли на територията
Коментари Харесай

Прозрение! Чуждите коли да се движат у нас до 1 година!

МВР обмисля ограничаване за придвижването на непознати коли на територията на страната – до една година по немски пример. Това се схваща от писмен отговор на министъра на вътрешните работи Валентин Радев на въпрос на депутата от „Обединени патриоти“ Николай Александров.

В отговора си Радев показва, че е нужен разбор и проучване на европейската процедура за въвеждане на ограничаване за престояване на коли с непозната регистрация в България поради съблюдаване на европейския принцип за свободно придвижване на хора, артикули и услуги. Нужно е и проучване дали да се вкара краткотрайна възбрана за придвижване или обвързване за пререгистриране на колите.

Министърът прецизира, че при установяване на период, след което ще се поражда това обвързване, ще би трябвало да се вземат поради и „обичайно престояване в България“ – мястото, където даден човек нормално живее повече от 185 дни през последните 12 поредни месеца, заради персонални или трудови връзки с мястото.

Той дава за образец Германия, където е въведена така наречен „валидност“ на регистрация на влезлите в страната непознато регистрирани транспортни средства. В немското законодателство е упоменато, че записаните коли в страни членки на Европейски Съюз или страни от съглашението за Европейското икономическо пространство могат да се движат краткотрайно по пътищата на Германия и не е открито всекидневно престояване в страната. Временно съгласно немския закон е период до една година. Той стартира да тече от дни на прекосяване на границата. След този интервал колата би трябвало или да се записва в Германия или да не се движи по пътищата на страната.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР