МВР обжалва отказа на Софийска градска прокуратура да образува досъдебно

...
МВР обжалва отказа на Софийска градска прокуратура да образува досъдебно
Коментари Харесай

МВР обжалва отказа на прокуратурата да разследва варненския депутат Бранимир Балачев

МВР апелира отхвърли на Софийска градска прокуратура да образува досъдебно произвеждане против варненския народен представител от ГЕРБ Бранимир Балачев за нарушение на карантината.

Депутат под карантина се явявал като юрист на каузи във Варна

Според министерството на вътрешните работи националният представител е нарушил предписанията на РЗИ и в интервала сред 26 януари и 4 февруари т.г., когато е трябвало да бъде в изолираност, се е явил като юрист по каузи в Районния съд във Варна.

МВР напомня, че прокуратурата е благосклонна към Балачев, само че не и към други 1200 жители, наказани с влезнали в действие присъди за интервала 2020-2021 година тъкмо за нарушение на предписанието си за наложително домашно лекуване на коронавирус. Част от тези присъди са и ефикасни. Според Министерство на вътрешните работи като толерира избрани причинители прокуратурата основава условия за неуважение на законите от обществото.

„ Очевидно Софиска градска прокуратура отхвърля да извърши главната си функционалност - да следи за спазването на законността, като притегли към отговорност лицата, направили закононарушение. По този метод се реализира резултат, който е несъответстващ с правилата на правовата страна – толериране на избрани правонарушители и основаване на условия за неуважение на законите от обществото. Правният мир и публичното мнение изискват въздигане на справедливостта като главен принцип, а в съответния случай е подценен “, се показва в жалбата до Софийска апелативна прокуратура. В нея се акцентира, че има задоволително данни за формиране на досъдебно произвеждане.

От началото на пандемията 1 200 жители са наказани за нарушение на карантината, допълват от Министерство на вътрешните работи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР