“МВР няма никакво отношение към софтуера на машините и може

...
“МВР няма никакво отношение към софтуера на машините и може
Коментари Харесай

Калин Стоянов: МВР няма никакво отношение към софтуера на машините

“МВР няма никакво отношение към софтуера на машините и може да проверява случая само след решение на прокуратурата. ” Това сподели вътрешният министър Калин Стоянов в ефира на Българска национална телевизия.

Министерство на вътрешните работи няма никакво отношение към софтуера на машините

“Не съм участвал на комисията по сигурност в наличието на ръководителя на ДАНС. Днес заседава и Върховен административен съд и чакаме неговото решение ”.

Министерство на вътрешните работи работи доста добре с ДАНС

Стоянов не е чел справката на ДАНС за машините, а само изнесеното в уеб страниците. Той съобщи, че Министерство на вътрешните работи работи доста добре с ДАНС и сред двете институции няма напрежение.

Министерство на вътрешните работи са получили рекорден брой сигнали за изборни нарушавания през вчерашния ден

“В рамките на към месец, до вчерашния ден в това число, в Министерство на вътрешните работи са получени близо 2000 сигнала. На локалните избори през 2019 година са 1060. Тази двойна разлика преди всичко я приписвам на това, че жителите, публицистите и политическите партии очевидно имат по-голямо доверие в Министерство на вътрешните работи ”.

Образувани са и 168 досъдебни производства – три пъти повече, в сравнение с през 2019 година Вече има и две присъди. При една от тях в границите на два дни е формирано бързо произвеждане.

Както Safenews писа, над 70 сигнала за нередности са постъпили до ЦИК в изборния ден.

Това са тъжби и сигнали до Централната изборна комисия, само че множеството не са за груби нарушавания, които да опорочат вота. Това сподели пред БНР говорителят Росица Матева. Тя още веднъж прикани за деликатно преброяване на хартиените бюлетини и съблюдаване напътствията на ЦИК за зацапаните, в случай че има такива.

“Аз пожелах да управлявам този развой, като следя. Машините за гласоподаване се удостоверяват най-много от гласоподавателя, заради простата причина, че той поглежда и вижда със личните си очи какво е отпечатала машината. Това е най-важното засвидетелствуване за всеки един гласоподавател. ” Това сподели на ексклузивен брифинг зам.- министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР