МВР не може да направи елементарна справка, заради угрозата системите

...
МВР не може да направи елементарна справка, заради угрозата системите
Коментари Харесай

МВР не може да направи справка, за да не им гръмне сървърът

МВР не може да направи обикновена информация, поради угрозата системите на вътрешното ведомство да не гръмнат. Това излиза наяве от пост в обществената мрежа фейсбук на Борис Бонев, един от основателите на самодейността „ Спаси София “. Ето какво написа той:
Поискахме информация от Министерство на вътрешните работи по следните въпроси:

- Колко коли дневно са били регистрирани в София за последните 12 месеца?
- Колко от тези коли са регистрирани на частни и какъв брой на юридически лица?
- Каква е междинната възраст на записаните коли?

Три извънредно елементарни въпроса, ще кажете вие. Данни, с които Министерство на вътрешните работи следва да разполага по default! Да, но не...повече от милиард лв. бюджет на това министерство и отговорът е " Не можем да ви дадем тези данни, тъй като сървъртите ни няма да устоят в случай че тръгнем да ги генерираме "...Или по-конкретно: " за правене на автоматизирани информации по посочените от заявителя критерии към сегашния миг няма създадено програмно обезпечаване, като даже да бъде създаден и изпълнен подобен профилиран софтуеър, това би довело до в допълнение натоварване на сървърите, съхраняващи съответната информация и възможни проблеми при работата на службите по регистрация на моторни транспортни средства ".

Валентин Радев, няма да е зле и вие, и всички като вас да се отклоните...ама най-далеч от системата на Министерство на вътрешните работи. Белким това разреши най-накрая в работа на хората да застанат хора, които ги е грижа... “
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР