МВР извършва цялостна проверка по случая с шамара и опит

...
МВР извършва цялостна проверка по случая с шамара и опит
Коментари Харесай

Удареният турски шофьор пред БНТ: Шофьорите от България ми оказаха огромна подкрепа

МВР прави цялостна инспекция по случая с шамара и опит за рекет на служител на реда към турски водач. Според министъра на вътрешните работи Бойко Рашков записите в полицейските коли от деня на ицнидента са били манипулирани.

Днес пострадалият Мухсин Казан дойде в София, с цел да подаде тъжба в съда против служителите на реда. Каза обаче, че е срещнал поддръжка от българските си сътрудници. Екип на Българска национална телевизия се срещна с Мухсин Казан в Турското посолство, откакто 3 часа е давал показания пред прокурор за шамара, който получи от български служител на реда. Категоричен е, че ще търси правата си в съда.

" Ако щете ми вярвайте, болката от шамара край Ихтиман не ми мина до Харманли и Хасково. Постоянно пиех вода и намазах мястото с крем. Бих желал да споделя, че сега се опасявам, когато вляза в България. 28 години съм по тези пътища и за пръв път ми се случва нещо сходно. Затова ще желая да бъде направено каквото е належащо, с цел да получа и морално, и финансово отмъщение. Няма да се откажа. Без значение какъв брой ще продължи ", описа турският водач.

Казва, че не очаквал казусът да придобие такава публичност.

" Снощи към 23 ч. влязох в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево. Дори се пошегувахме с служителя на реда на паспортния надзор. Каза ми: аз те познах!!! Видях те по малкия екран. Попита ме: Ти ли си оня, който изяде пестник? Казах: Да, аз съм ", споделя още Казан.

Дисциплинарната инспекция на Министерство на вътрешните работи е открила кои са служителите на реда от записа - директният причинител е с 18 години стаж. Двамата ще бъдат отстранени от служба до приключването на дисциплинарното произвеждане.

" Изключително срамно събитие, придружено от редица чисто професионални нарушавания, които видяхме всички на екрана от страна на чиновниците на КАТ в Столична дирекция на вътрешните работи, които са регистрирани. Второ - опит за изтриване на следите от осъщественото нарушаване. Поне такива са данните първоначално. Искам да направя такава спогодба посредством заличаване на записа от страна на самите чиновници, което се прави автоматизирано от механически средства на самата полицейска кола ", съобщи Бойко Рашков, министър на вътрешните работи.

Ще бъде осъществена инспекция на камерите в полицейските коли. Със заповед на министър Бойко Рашков е разпоредена цялостна инспекция на активността на " Охранителна полиция " на Областната дирекция и директния началник на двамата служители на реда. Утре пострадалият Мухсин Казан ще се срещне и с представител на Министерство на вътрешните работи.

" До някаква степен това ме радва - гласът ни беше чут. Беше обърнато внимание на транспортния бранш. Надявам се, че това ще ни даде спомагателна отбрана и права, тъй като всеки ден от Турция в България влизат 1500 ТИР-а. И още толкоз пътуват наопаки. От психическа позиция малко се съсухрих, само че ще направя каквото е належащо ", сподели водачът.

Българска национална телевизия: Какво Ви споделиха Вашите сътрудници след репортажа?

Мухсин Казан: Имаме фейсбук страница и група на водачите на тирове. Ако би трябвало да бъда почтен, водачите от България ми оказаха голяма поддръжка. Благодарение на тях видеото с случая, снимано с камерата в моя тир, беше публикувано. Помогнаха ми извънредно доста и желая да им изкажа благодарности за това. Това е значимо за мен, тъй като по този начин си изкарвам прекраната от толкоз доста години по тези пътища. България и Турция имат обща граница. Ние сме съседи, споделяме си: комшу. Именно затова се усещах спокоен на пътя тук, само че след тази преживелица, започнах да се опасявам.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР