МВР изпълнява поръчки, каза главният прокурор Иван Гешев навлизане в

...
МВР изпълнява поръчки, каза главният прокурор Иван Гешев навлизане в
Коментари Харесай

Гешев: МВР изпълнява поръчки; Йорданова: Очаквам ВСС да си изпълни задължението

МВР извършва поръчки, сподели основният прокурор Иван Гешев нахлуване в постройката на Висш съдебен съвет, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Гешев добави, че правосъдната промяна цели да се овладее прокуратурата и да се постави дисциплиниран основен прокурор. Ние щем продължим да работим за ползите на жителите, без значение от всичко, разяснява Гешев.

Той разяснява тежката злополука в София, при която починаха две млади дами. Това е последствието от така наречен правосъдна промяна, сподели той.

Гешев добави, преди две години прокуратурата е внесла експертни оферти да се лишават в интерес на страната коли на лица, които са използвали алкохол и опиати, както да се усили наказването и да се квалифицира като " съзнателно ликвидиране ", когато е породено след приложимост на алкохол.

" И правосъдна промяна е министърът на правораздаването на това съображение да ми желае премахване. Съдебна промяна е и да се закрие съда и прокуратурата антимафия в полза на олигархията и мафията. Съдебна промяна е и по този метод да се реализира нещо като резултатите на прошка за към 800 каузи на олигарси, проведена престъпност, лица, упрекнати за тероризъм, шпионаж и най-тежките закононарушения в страната. Две години отчетите на прокуратурата, на Върховния касационен съд, Върховния административен съд за резултатите да отлежават в Народно събрание ", сподели Гешев.

" Съдебната промяна цели единствено едно - да се овладее прокуратурата и да се в профил основният прокурор и да се постави някой дисциплиниран и правосъдната власт да извършва поръчки, както извършват поръчки някои структури от изпълнителната власт.

Всичко това, което споделих, ще тежи на съвестта на тези политици, които го вършат, в случай че имат съвест ", добави Гешев.

От своя страна Надежда Йорданова, съобщи, че чака членовете на Висш съдебен съвет най-сетне да изпълнят законовото си обвързване.

Всички причини са изложени в писмените оферти. Настояването за спазването на конституцията, на законите, не е преодоляване на прокуратурата, това е правова страна, отговори тя на основния прокурор Иван Гешев.

Точката е импортирана в дневния ред на съвета от министър Йорданова. Процедурата по предлагането на министър Йорданова беше открита на 4 април, а тази по настояването на проф. Стоилов - на 4 май. Съдебният съвет разиска допустимостта на основанията в предложенията и одобри, че двете би трябвало да се прегледат всъщност, взаимно. Основанията, на база които се желае освобождението на основния прокурор, са във връзка със подозрения за осъществени служебни нарушавания от него и уронване престижа на правосъдната власт.

Решението за предварителното освобождение на основния прокурор Иван Гешев би трябвало да бъде взето с най-малко 17 гласа „ за “ от Пленума на Висшия правосъден съвет. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР