МВР излезе с позиция относно твърденията, че полицейски служители са

...
МВР излезе с позиция относно твърденията, че полицейски служители са
Коментари Харесай

МВР: Полицейски служите не са охранявали ресторанта Осемте джуджета

Министерство на вътрешните работи излезе с позиция по отношение на изказванията, че полицейски чиновници са охранявали ресторанта " Осемте джуджета ". От ведомството показват, че през 2021 година със заповед на тогавашния вътрешен министър Бойко Рашков е осъществена обстойна инспекция по сигнал на Антикорупционния фонд.

В отчета на дирекция " Инспекторат " е маркирано, че в интервала 01.01.2018-31.03.2021 година е реализиран престой на служебни полицейски коли наоколо до ресторанта. Комисията обаче не е намерила доказателства за директната ангажираност на чиновниците на Министерство на вътрешните работи в защитата на заведението.

В същото време са установени занижен надзор, както и разнообразни дисциплинарни нарушавания, свързани с реда на осъществяване на обход на патрулите. От Министерство на вътрешните работи разясняват, че отчета е бил предаден на Бойко Рашков, а той от своя страна е изпратил отговор на АКФ.

Министър Калин Стоянов е назначил инспекция по отношение на публикуваните в медийното пространство фотоси на лица, за които се твърди, че са на полицейски чиновници, които са осъществявали към оня миг нерегламентирана активност по защита на лица и обекти, допълват от Министерство на вътрешните работи.
 12 служители на реда охранявали ли са
12 служители на реда охранявали ли са " Осемте джуджета " - още един въпрос към Министерство на вътрешните работи

Това е следващият въпрос, който АКФ задава към вътрешния министър
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР