МВР има нужда от герои, не от чалга певици. Това

...
МВР има нужда от герои, не от чалга певици. Това
Коментари Харесай

МВР има нужда от герои, не от чалга певици

МВР има потребност от герои, не от чалга певици. Това написа във Facebook един от основателите на митинга против несправянето с рецидивистите и корупцията на пътя.

Ми Йо, както е прякорът му в обществената мрежа, изрече благодарности на всички, които са участвали на митингите след злополуката на бул. " Черни Връх ", при която неуместно загубихме два млади живота. " Имаше и продължава да има смисъл ", написа той в своя обява и добавя:

" Протестите и публичният напън, към този момент катализираха известни дейности на локално и национално равнище, само че ние не трябва да се помиряваме само с акции от ден до пладне и публични разисквания. Кръвта на Милен Цветков, двете млади девойки и всички преди тях, не трябва да остане просто един неприятен спомен, просто следващият безразсъден случай, знак на българската реалност, където черният джип е с преимущество пред живота на децата на България! Ние като общество имаме освен дълг към жертвите и техните почернени фамилии, само че и дълг към НАШИТЕ ДЕЦА. Дълго трупан дълг... Дълг, чиито злокобни лихви напояват с почтена кръв и неизмерима болежка всеки един огромен бул. в столицата и останалите градове в България! "

Георги Семерджиев и Симона Радева - два показателни облика за положението на една прогнила система, написа основателят на митинга.

" Не, не просто една система, а цяла една ПРОГНИЛА ДЪРЖАВА! Очевидно е, че те са основните " жертви ", които ще " паднат " този път, с цел да бъде задоволено обществото. Но да погледнем напред. Знаете ли какво виждам аз, гледайки напред? Виждам идващият Георги, газещ безпардонно и безнаказано, хора, коли, закони и правила. Следващата Симона, увлечена по " неприятните момчета ", която ще прави всичко допустимо той да продължи да " мачка " почтени ориси с 200км/ч. Но знаете ли какво НЕ виждам? Не виждам по какъв начин мимолетните акции ще спрат тази реалност. Семерджиев е минал през доста акции и повече от десетилетие продължава да ръководи коли без брошура и без регистрация, само че пък с лампи, палки, алкохол и опиати. Такива като него ще се разминат СЛУЧАЙНО и с днешната акция - до идващия " безразсъден случай ". "

Според него туморът, наименуван корупция, от дълго време е минал всевъзможни граници, а системата е в кома от много дълго време насам. мимолетни акции, следствия и изкупителни жертви няма да доведат до нейното изцеление. " Трябва да се реже. Да се реже надълбоко и до кокал. До последната метастаза! "
" Нима не виждаме кой си прави работата съзнателно, кой " скатава " и кой непосредствено злоупотребява? Нима и нашите шефове не виждат и не подхващат ограничения за това? Няма пояснение за бездейсвието на сътрудниците ѝ, в това число и началниците на Симона Радева, която очевидно и без да крие, споделя връзки с престъпния контингент и минава постоянно моралните граници, уронвайки името на Министерство на вътрешните работи по категоричен метод. Дори да приемем хипотезата, че тя е работила " под прикритие ", държанието ѝ от дълго време е трябвало да бъде поправено от тези до и над нея. Те са не по-малко отговорни от нея, тъй като са позволили това да се случи!След като шефът на 1 РПУ и Столична дирекция на вътрешните работи не подхваща нищо, къде е дирекция " Вътрешна сигурност "? Само преди месеци тази дирекция гордо показа план с бюджет съвсем 4 МИЛИОНА лв., а единствено преди седмици демонстрираха " автоматизирана аудио и видео-комуникационна система ", която да увеличи " административния потенциал на чиновниците от дирекция „ Вътрешна сигурност “ ". Симона Радева умерено качва фотоси в обществените мрежи и не са нужни 4 милиона лв., с цел да се види това от чиновниците на дирекцията " С каквато и система да разполагат, колкото и милиона да усвоят по планове, финансирани от Европа - няма ли ги ХОРАТА - същинските, моралните, чистите - това са пари напразно. Пари потънали в черна дупка! Министерство на вътрешните работи ИМА НУЖДА ОТ ГЕРОИ, НЕ ОТ ЧАЛГА ПЕВИЦИ!!! Един героичен човек, подаде оставка преди няколко дни - Димитър Илиев напусна поста заместник-председател на държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, защото концепциите му постоянно не се прилагаха и той очевидно осъзнава, че не може да способства повече на този стадий. Дали наследничката му ще промени нещо в тази организация - следва да забележим.
Но къде е доблестта на шефовете на 1 РПУ, на Столична дирекция на вътрешните работи, на дирекция " вътрешна сигурност "? Какво още би трябвало да се случи, какви срамни истории тряба да се извядят нескрито, с цел да реши някой от тях, че може би нещо някъде куца и че те не са съумели да се оправят с него?! "

Инициаторът на митинга приканва будните жители на следващ кротичък митинг на едно алегорично за случая Семерджиев място - пред I РПУ на бул. " Шипченски проход " в понеделник, 18 Юли от 18:30 часа. " Освен за оставките на гореизброените лица, аз като жител ще упорствам и за ИСТИНСКО, ДЪЛБОКО разледване до КОКАЛ и отговорните да получат съответните сурови санкции! Не фиктивно, а ИСТИНСКО правораздаване! ", завърша той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР