МВР и РЗИ започнаха с масови проверки за зелени сертификати.

...
МВР и РЗИ започнаха с масови проверки за зелени сертификати.
Коментари Харесай

Няма глобени в първия ден с проверки за зелени сертификати

МВР и РЗИ започнаха с всеобщи инспекции за зелени документи. Днес изтече гратисният период, който беше даден на бизнеса, с цел да се приготви, и управляващите започнаха да глобяват.

По време на инспекциите в София и Пловдив нямаше санкционирани, само че моловете са полупразни. Голям проблем се явява това, че защитата на търговсите центрове няма право да желае персонални карти и по този начин може да се злоупотребява и да се влиза с непознати документи.

В София инспекциите за документи в моловете започнаха по обяд. Проверяваха се както чиновници, по този начин и клиенти.

" Проверени са магазините, в това число и над 300 квадрата, лицата бяха с нужните коронавирус документи ", сподели Весела Крумова от СРЗИ.

На входа на един от молове още веднъж породи въпросът могат ли охранителите да изисикват персонални карти. След като ги попитахме по какъв начин схващат дали няма опити за злоупотреби, защитата въпреки всичко стартира да изисква и документ за идентичност.

Новите условия за работа се оказаха сериозна спънка за хората, които не желаят да се имунизират.

- След като работите, всеки ден ли ще си вадите?
- Не, аз по тази причина през днешния ден ще напусна, тъй като не мисля, че има смисъл да се имунизирам, нито да давам през ден по 20 лева, което е безспорна малоумщина.

- А по-добре без работа ли да останете?

- Не, по-добре да си намеря работа, която не изискват, до момента в който минат тея нелепости, ще си намеря работа, в която не изискват документ или тест.

Най-вероятно точно неналичието на чиновници е повода някои от магазните в мола към момента да са затворени, на други имаше бележки, че магазините ще отворят след 10 минути. В Пловдив обстановката беше подобна- от сутринта пред комерсиалните центрове се извиха големи опашки от чиновници. На доста от тях фимримите към този момент поемат разноските за проби. Заради периодически сривове в осведомителната система хората чаках с часове, с цел да влязат на работа.

" Към момента с приоритет към момента са чиновниците, с цел да могат да отворят своите обекти. Преценихме, че в утрешния ден ще започва лабораторията с още един час авансово, с цел да може да обслужи всички, които би трябвало да минат през пункта.

От управлението на моловете се чудеха дали да позволяват хора, които отиват до дрогерии и банкове офиси без да показват нужните документи. Защото след това е мъчно да се наблюдава тъкмо къде отиват. Друга значима детайлност, която тряба да знаят клентите е, че те нямат право да сядат в заведение без да имат документ, даже масите да са навън.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР