МВР и прокуратурата разкриха престъпна група за паралелен износ на

...
МВР и прокуратурата разкриха престъпна група за паралелен износ на
Коментари Харесай

СНИМКИ от акцията на ДАНС в Пловдив, иззеха лекарства за милиони, далаверата е била огромна!

Министерство на вътрешните работи и прокуратурата разкриха незаконна група за успореден експорт на медикаменти от България в страни от Европейски Съюз. Лекарства за милиони левове, измежду които и животоспасяващи и лекарства за онкоболни, са конфискувани, предава Нова телевизия.

Акцията е против данъчните закононарушения и прането на пари и е извършена на територията на София, Шумен, Сливница и Пловдив. Задържани са 7 души.

" В резултат на осъществената незаконна активност, се усеща дефицит на българския пазар на тези медикаменти. Част от медикаментите са предмет на " успореден експорт " в страни от Европейски Съюз, част от тях са предмет на незаконен импорт и по-късно на - успореден експорт към страни от Европейски Съюз ", сподели ръководителят на профилираната прокуратура Иван Гешев на изключителна конференция.

" Производството, което следим, е формирано през септември 2017 година. Данните и сигналът са получени 6 месеца преди този момент. В хода на вчерашния ден бяха претърсени над 60 адреса, извършени десетки разпити на очевидци. Бяха конфискувани медикаменти на стойност милиони левове. Предстои в околните дни да се посочи веригата от обвинени. Очертава се тя да е много дълга. Имаме упоритост да стигнем до оптимален брой лица ", добави Гешев.

" Вчера в ГДБОП бяха доведени над 20 лица. Смятаме, че проведената незаконна група по тази скица се състои от 7 лица и евентуално доказателствата, които сме дали, ще бъдат задоволителни на прокуратурата. Тези 7 лица бяха арестувани за 24 часа”, заяви и шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. Той изясни и че в границите на интервенцията са употребявани " много СРС-та ".

По думите на здравния министър Кирил Ананиев става въпрос за източване на бюджета на НЗОК за стотици милиони лв..









Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР