МВР и прокуратурата дадоха първа официална информация за убийството на

...
МВР и прокуратурата дадоха първа официална информация за убийството на
Коментари Харесай

Отвлечен, измъчван и убит: Първи данни за престъплението, за което обвиниха сина на Стоян Александров

МВР и прокуратурата дадоха първа публична информация за убийството на 49-годишен мъж, поради което беше задържан синът на някогашния финансов министър Стоян Александров - Петър.

Човекът е бил притежател на компания, която в предишното е стопанисвала ресторант в центъра на София.

Той е дължал пари на обвинения Александров, който се е занимавал с отдаване на заеми на хора във финансово усложнение против залог.

Според информация на Българска национална телевизия и 24 часа - убитият мъж се споделя Кирил Русев. Човек със същото име е подавал обществено сигнали против към този момент починалия Стоян Александров поради персонален заем за над 260 000 $, който той му е дал преди години.

Той е един от хората, поради които.

В изявление по bTV през 2016 година юристът на Русев споделя, че в контракта са били заложени лихви от 0,5% за всеки ден от просрочването на заема, или 15% на месец, което както той разяснява " не си разрешават и компаниите за бързи заеми ".

Бизнесменът се оплакваше и от това, че не е получил цялостния размер на заема, а изчезналата част от парите също била считана за " рента " от кредитора му.

Заложеното от него заведение е било оповестено за обществена обмен по дълга, за който се е водил правосъден спор с години - тогава Стоян Александров се явява единствен на търга и го купува. Не е ясно какви са били връзките сред Русев и Александров-син през миналите години. Стоян Александров умря през 2020 година, а част от бизнесите му бяха наследени от сина му.

Какво демонстрира следствието?

Според следствието - на 4 януари мъжът е привикан да посети парцел на един от двамата обвинени причинители.

Има данни, че той е бил завързан, малтретиран и е умрял след две огнестрелни рани, оповестиха от прокуратурата и Столична дирекция на вътрешните работи.

На 5 януари майката на жертвата подава сигнал в 6 районно управление (на МВР), откакто синът ѝ изчезва. Още в същия ден са задържани двамата обвинени - бързото им откриване може да се дължи на обстоятелството, че в Министерство на вътрешните работи от дълго време са имали информация за неуредените финансови връзки на убития с семейството Александрови.

Засега задържаните отхвърлят да дават показания по следствието.

Разплитането на случая става поради решението на двамата обвинени да изоставен България, като употребяват документите за идентичност на жертвата при инспекцията на границата със Сърбия.

Предполага се, че задачата на причинителите е била да подведат възможното бъдещо следствие за изчезналия човек, като инсценират, че той самичък е напуснал страната. Носили са и мобилния му телефон, като са изпращали подправени sms-и към роднините, когато индивидът към този момент е бил мъртъв.

Един от обвинените е направил опит да кремира натрупа, като е изготвил подправен акт за гибел, с попълнени персонални данни на напълно друг човек.

Полицията въпреки всичко е съумяла да стигне до хипотетичните причинители, преди да съумеят да заличат следите от убийството.

Телефонът на жертвата е открит. Все още се ревизира кое е оръжието, с което е осъществено убийството.

От прокуратурата оповестиха, че са поискали и инспекция на дежурните чиновници на " Гранична полиция " поради това, че са пуснали човек с подправени документи да излезе от България.

Проверява се и моргата, в която тялото на убития е признато с публикуван погрешен смъртен акт.

Убитият човек не е престъпно проявен. Само един от обвинените е с престъпно минало поради каузи за обир в изключително огромни размери, нелегално оръжие и взривни субстанции.

В следствието са взели участие чиновници на Министерство на вътрешните работи, ДАНС, сръбските служби за сигурност и Интерпол.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР