МВР и Европейската прокуратура са провели преди седмица акция във

...
МВР и Европейската прокуратура са провели преди седмица акция във
Коментари Харесай

МВР и Европрокуратурата са провели акция срещу източване на евросредства

МВР и Европейската прокуратура са провели преди седмица акция по отношение на усвояването на европари. Това заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

" Работим извънредно интензивно. Дори и предходната седмица имахме взаимни реализации с сътрудниците от ДАНС, КПКОНПИ, тъй че мисля, че имаме добра релация с Европейската прокуратура по линия на асимилиране на евросредства, за милиони ", сподели Коцев по БНР.

Европейският основен прокурор Лаура Кьовеши ще бъде на посещаване в България в четвъртък, заяви по-рано министър председателят акад. Николай Денков.

" Тя ще се срещне с управлението на Министерство на вътрешните работи ", удостовери новината Живко Коцев. Кьовеши посети за първи път България през 2021 година.

Европейската прокуратура води 143 следствия в България като нанесените вреди се пресмятат на общо 492 млн. евро. Това стана ясно от отчета на институцията, която регистрира своята работа от основаването си през 2021 година до момента. Общо 16 от следствията на европейските делегирани прокурори в България са за корупция.

Живко Коцев дружно с вътрешния министър Калин Стоянов, политическото и професионалното управление на Министерство на вътрешните работи участваха на тържественото честване във връзка професионалния празник на българската полиция. Главният секретар уточни, че управлението на Министерство на вътрешните работи се старае да направи специалността „ служител на реда “ привлекателна и прави всичко допустимо да се попълнят всички незаети места.

" На този стадий има много претенденти. Стремим се да завишаваме непрестанно условията, в действителност ни трябват стойностни хора с готовност, които одобряват специалността като идея ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР