МВР глоби с 300 лв. бащата на непълнолетен младеж, засечен

...
МВР глоби с 300 лв. бащата на непълнолетен младеж, засечен
Коментари Харесай

ПЪЛНО БЕЗХАБЕРИЕ! Глобиха ларж баща за само дете в кръчма

МВР санкции с 300 лева бащата на малолетен юноша, засечен без компаньон в калоферска механа измежду нощ.

Служителите на реда написали акта на индивида, тъй като момчето се обадило на него като на родител, откакто било хванато в компания в кафе-аперитив 50 минути след среднощ на 29 октомври м. година, и по-късно той дошъл на мястото, написа "Марица ". Така бил глобен за нарушаване на Закона за протекция на детето, който не разрешава малолетни да обитават в питейни заведения в късните часове без компаньон.

Той обжалвал наказателното разпореждане и се опитал да потвърди пред Карловския областен съд, че с младежа в действителност е имало възрастен, който бил другар на майка му. Другите от компанията обаче не удостоверили този факт. Въпреки това глобата е анулирана, тъй като в действителност индивидът не се водел татко на детето - в акта за раждане на момчето било вписано друго име в съответната рубрика.

По закон такава санкция може да бъде наложена и на всеки непосредствен, който се грижи за ненавършило 18-години дете, само че това би трябвало да е разказано в акта. А в тази ситуация санкционираният бил посочен като татко.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР