МВР е запознато и ще изпълни задълженията си по закон“.

...
МВР е запознато и ще изпълни задълженията си по закон“.
Коментари Харесай

Прокуратурата: Божков ще бъде задържан на летището

„ Министерство на вътрешните работи е осведомено и ще извърши отговорностите си по закон “. Това съобщи пред медиите в Бургас Калин Стоянов – министър на вътрешните работи по време на церемонията по разкриване на паметната плоча на двамата служители на реда, починали при гонка с мигранти.

„ Това значи, че ще бъде посрещнат и ние ще създадем това, което се изисква от нас като Министерство на вътрешните работи. Когато дойде се чака да бъде наведен при поркурор, кадето да му бъде наложена мярка за неотклонение “, беше безапелационен Стоянов.

В прокуратурата още няма удостоверение за полета от Дубай към София. Неофициално оттова са обяснили, че без значение дали Божков ще свидетелства по проверки  против Бойко Борисов, това никога не премахвало качеството му на обвинен по неговите лични каузи. Те били 4 на брой – обезпечение на убийството на Манол Велев и хазартен необут в Благоевград и един от атентатите против Алексей Петров.

Според адвокати Божков блъфира, с цел да види реакциите на медии и държавни структури.

Според разпоредбите Гранична полиция наложително ще би трябвало да извърши заповедта за задържане на прокуратурата.

Според източници, осведомени с процедурите при сходни обстановки, защитата на правосъдната власт би трябвало да изведе Божков от летището. Ако кацне с частен полет от Дубай, може да го приберат още на пистата. Засега на обществените уеб сайтове няма плануван частен полет.

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР