МВР е в клинична смърт, каза пък бившият шеф на

...
МВР е в клинична смърт, каза пък бившият шеф на
Коментари Харесай

Липсата на шишове довела до смъртта на 4 полицая, зоват автомобилът на мигрантите да се приема за оръжие

МВР е в клинична гибел, сподели пък някогашният началник на „ Гранична полиция ” Валери Григоров

Това да не може да купиш възпиращи уреди докара до четирима починали наши сътрудници единствено в границите на 80 дни и един който бере душа. Това сподели пред Нова телевизия Илия Кузманов. 

Експертът, който е член на синдикалната федерация на Министерство на вътрешните работи, съобщи в изявление за предаването „ Здравей, България “, че прекомерно доста се подчертава на хуманността към нарушителите и прекомерно ниска става цената на живота на държавният чиновник в системата на Министерство на вътрешните работи. 

„ Почти съм сигурен, че сътрудниците се тормозят да извършват отговорностите си поради това, че всеки извършител е по-запазен и от публичното мнение, и от закона, в сравнение с сме ние “, добави той.

В Съединени американски щати при непокорство автомобилът се приема за оръжие, съобщи Кузманов, намеквайки че такива промени в закона са нужни и у нас. 

„ Прекрачени са безусловно всички граници. Нашата приемливост не се схваща вярно от управлението на министерството. По тази причина Синдикалната федерация привиква федеративен съвет на 3 декември, където ще решим с какви дейности да настояваме за безусловно равностойно място в разговора в Министерство на вътрешните работи ”, добави той.

Според някогашния вътрешен министър - Цветлин Йовчев, в Министерство на вътрешните работи има систематичен проблем, на който е извънредно време да се обърне внимание. „ Тактиката е сбъркана. Не може с опити за гонене да препречваме пътя на мигранти. Прави се обсада, в която се употребяват механически средства – да вземем за пример ленти с шипове, триподи. Не знам кой разпореди на починалите служители на реда в Бургас да се пробват да препречат пътя на рейса с бежанци. Това е самоубийствено ”, сподели той.

„ Не би трябвало да стигаме до такава степен служителите на реда да рискуват живота си, с цел да стопират с телата си мигрантите. Има други тактики “, съобщи Йовчев. 

„ Основният проблем е в ръководството на силите и средствата. Това го виждаме както на границата, по този начин и навътре в страната. Работеше се по основаването на тристранен център сред Турция, България и Гърция. Не знам за какво той не се направи. Ролята му беше да координира взаимните дейности по защита на границата ”, добави Йовчев.

„ Към днешния миг може да кажем, че Министерство на вътрешните работи е в клинична гибел. Основният проблем е, че политическата власт у нас систематично, поредно и целеустремено унищожава главните структурни звена на Министерство на вътрешните работи. Това се случва последните 15 години.  Липсва ръководство на полицейските сили. Повече от 10 години не работи Междуведомственият съвет по въпросите на граничния надзор ”, съобщи някогашният началник на „ Гранична полиция ” Валери Григоров.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР