МВР е обявило две обществени поръчка за касети за дрегер-устройства

...
МВР е обявило две обществени поръчка за касети за дрегер-устройства
Коментари Харесай

Изглежда МВР ще тества шофьорите два пъти по-усърдно за наркотици

Министерство на вътрешните работи е оповестило две публични поръчка за касети за дрегер-устройства за инспекция на използването на опиати от водачите. От поръчките излиза наяве, че ведомството счита да усили сензитивно инспекциите за опиати.
Поръчката, която е по-интересна, е за доставка на касети за DrugCheck3000, с които се оборудват елементарните полицейски патрули. Прави усещане, че , като спецификациите, посочени в документите към поръчката, водят само към тях. Това е реалност, макар че на пазара се оферират артикули, по-подходящи за задачата.
Любопитното в тази поръчка е и количеството касети, които Министерство на вътрешните работи чака да закупи - то е близо два пъти повече от предходната покупка през 2015 година . Тогава ведомството закупува 3750 бройки, а в този момент публичната поръчка е за 5830 броя. Предположенията в тази тенденция са две - че полицията счита да удвои инспекциите или че се постанова да ги удвои поради вероятно по-голям брой хванати да карат след приложимост на опиати.
Стойността на втората поръчка е тъкмо 116 666 лева без Данък добавена стойност.
Другата поръчка е за покупка на консумативни тест касети за DrugTest5000. Специалисти прецизираха пред , че това е мини лаборатория, с която са оборудвани някой от минибусите, употребявани от полицията. Количеството в търга не е по никакъв начин малко – 4165 тест касети.
Стойността на поръчката е над 115 000 лева без Данък добавена стойност, като 2000 от касетите би трябвало да бъдат доставени на органите на " Пътна полиция " до 60 дни след сключването на контракта. Всяка от касетите би трябвало да разрешава по едно и също време определяне в слюнка за съществуването на шест групи наркотични и упойващи субстанции – амфетамини, дизейнерска дрога, опиати, кокаин, бензодиазелини, марихуана.
Минималният период на валидност на всяка тест касета за анализатор " Drаeger Drug Test 5000 " за инспекция на приложимост на наркотични субстанции не би трябвало да е по-малък от шест месеца от датата на доставката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР