МВР е най-силният орган в правителството. Така че, съвсем логично

...
МВР е най-силният орган в правителството. Така че, съвсем логично
Коментари Харесай

Бойко Рашков за проверките за полицейско насилие по време на протестите: Играеше се пинг-понг от МВР към прокуратурата и обратно

„ Министерство на вътрешните работи е най-силният орган в държавното управление. Така че, напълно разумно и напълно обикновено е да играе водеща роля в измененията, които би трябвало да се извършат в нашата страна и са по искане на българските жители. “ Това съобщи в изявление за БНР вицепремиерът и министър на вътрешните работи.
Тежката задача за противопоставяне на закононарушенията, свързани с упражняването на политическото право на всеки жител да избира и да бъде избиран, е в Министерство на вътрешните работи, акцентира Рашков.
На въпрос наясно ли са в Министерство на вътрешните работи кои са горещите точки на пазаруване на гласове Рашков увери, че се прави разбор на наличната досега информация.
Относно, в претекстовете за което участва и полицейското принуждение по време на митингите предишното лято, Бойко Рашков разясни, че неговата персонална оценка за случилото се тогава е в качеството му и на експерт, и на жител.
„ И се възмутих, както голям брой други жители – че бият младежите, които бягат от нашата страна. По този случай обаче след това се оказа, че няма никакво съществено отношение –. И в този момент, когато се промени политическата конюнктура, хората започнаха да припомнят за тези случаи. Защо? Защото към оня миг играеха пинг-понг от Министерство на вътрешните работи към прокуратурата и назад, сякаш правят инспекция на случаите. “
Вътрешният министър чака елементи, с цел да се види „ дали фактически е разтакавано във времето осъществяването на инспекция умишлено, до момента в който стартират да отслабват във времето митингите в София и другите огромни градове на страната. Вместо със угриженост и отговорност да подходи основният секретар към тези случаи, той като че толерираше тези дейности на полицейските органи. “
„ В такива конфликти фактически е доста комплицирано, само че когато всички виждаме по какъв начин се отделят един или двама младежи встрани, не с цел да се възпрат от някакви хулигански или други дейности, а. И във връзка с подобен, който позволява подобен ексцес в дейностите си, би трябвало да се вземат същите дисциплинарни ограничения, по този начин както в случай че елементарен български жител посегне на служител на реда, ние ще го осъдим “, посочи Бойко Рашков.
Ще се обяснява въпросът кое постанова в ГДБОП през последните месеци да се вършат всеобщи кадрови разбърквания, уточни още Бойко Рашков.
Досъдебните производства са лицето на Министерство на вътрешните работи пред другите държавни органи – съд и прокуратура, не може шефът на Националната полиция да не знае какъв брой досъдебни каузи са на произвеждане в неговото ведомство, добави той.
Рашков съобщи, че някои от ръководителите в Министерство на вътрешните работи са безупречни, а други не могат да му отговорят на обикновени въпроси.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР