МВР е изпратило на прокуратурата информация за 19-те души от

...
МВР е изпратило на прокуратурата информация за 19-те души от
Коментари Харесай

МВР прати на Гешев информация за 19-те от списъка на Петков

Министерство на вътрешните работи е изпратило на прокуратурата информация за 19-те души от листата на премиера Кирил Петков. Това излиза наяве от известие на силовото ведомство. Не се прецизира каква и в какъв размер е изпратената информация.

До размяната да тези данни се стигна, откакто министър-председателят отнесе в прокуратурата лист с обществена информация за хора, за които има съмнения, че може да са направили закононарушения. Петков бе привикан след среща с основния прокурор Иван Гешев, по време на която бе попитал за какво държавното обвиняване не работи против избрани хора. Гешев разтълкува думите му като знак, че министър председателят разполага с информация за осъществени закононарушения и му бе пратена призовка.

При явяването си за разпит Петков загатна имената на Младен Михалев-Маджо и на Христофорос Аманатидис-Таки. По-късно разяснява, че е предал 19-те имена на 20-тия от листата, намеквайки, че това е Гешев.

Няколко дни по-късно някогашният евродепутат Николай Бареков разгласи, че имал личен лист, който също бе предаден на прокуратурата. В него попадали имената на премиера и на финансовия министър Асен Василев. Този лист също бе изпратен на Министерство на вътрешните работи с искане за информация за упоменатите в него.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР