МВР е идентифицирало множество лица, които започват да създават организация

...
МВР е идентифицирало множество лица, които започват да създават организация
Коментари Харесай

МВР идентифицирало лица, които създават организация за купуване на гласове

Министерство на вътрешните работи е разпознало голям брой лица, които стартират да основават организация за пазаруване на гласове за изборите в страната на 11 юли. Това разгласи след съвещание на Министерски съвет служебният министър Бойко Рашков . Той изясни, че това е споделено през днешния ден от регионалния шеф на Смолян, който дружно с този на Бургас - са в постройката на Министерски съвет, с цел да рапортуват за подготовката на общините им за изборите.

" Спрямо тези лица в избран миг, който ще бъде определен, ще се подхващат законови ограничения, с цел да няма закононарушения по отношение на правата на жителите и замяната на действителния им избор, какъвто тяхната воля не диктува ", сподели Рашков.

Той прикани тези, които се занимават с такава активност, да са наясно, че няма да останат безучастни.

Министърът отхвърли да уточни имена, само че бе безапелационен: " по отношение на лицата ще се подхващат дейности единствено когато се събере нужната информация ".

А по отношение на това каква е информацията, Рашков изясни, че тя идва от регионалния шеф на Смолян и даде образец, " в случай че някой отиде да си купи дърва за огрев, всичко се употребява за напън върху жителите ". Това е позорно събитие , безапелационен е Рашков.
 Рашков: Прокуратурата да каже за кои партии са купувани гласове
Рашков: Прокуратурата да каже за кои партии са купувани гласове

Има няколко каузи за пазаруване на гласове

Преди това министърът обясни, че в следващи съвещания на Министерски съвет се канят представители на локалната власт, регионални шефове. Причината - всеки обособен изборен регион има проблеми, по тази причина кабинетът подчертава върху тях, с цел да се състои естественото протичане на изборния развой на 11 юли.

" Единият от регионалните показа, че в обитаемоте места има голям напън върху жители, които ще се явят да гласоподават - по друг метод и аргументи ", сподели Рашков. Той добави, че в тази връзка от регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи разискват разнообразни аспекти за почтено осъществяване на изборите на 11 април. " Министерство на вътрешните работи ще има много работа да се спре пазаруването на гласова в нашата страна ", безапелационен е той.

" Информационно обслужване " ще обезпечи 1637 машини за изборите от Холандия

Устройствата ще бъдат доставени у нас до края на седмицата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР