МВР е готово за реакция при усложняване на обстановката заради

...
МВР е готово за реакция при усложняване на обстановката заради
Коментари Харесай

МВР: Готови сме да реагираме при усложнена обстановка заради времето

МВР е готово за реакция при усложняване на ситуацията поради времето. Това разгласи гл. комисар Николай Николов, шеф на ГДПБЗН, на брифинг след работно заседание на ангажираните институции по отношение на прогнозите за значителни превалявания от дъжд и сняг в страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите на Николов обстановката в страната все още е спокойна. Има регистрирани първи незначителни произшествия в Кърджали, Кюстендил, Благоевград и Смолян, свързани с отводняване на частни домове и два промишлени обекта. Високият приток на бент. " Кърджали " е залял един от мостовете при с. Песнопой и Русалско. Създадена е организация, тъй че въженият мост да бъде употребен от Бърза помощ, полиция, пожарна и на артикули от първа нужда.

Директорът на пожарната означи още, че във високите елементи на Родопите преваляванията от влажен сняг са основали проблеми при Пампорово и Превала.

Вътрешният министър Младен Маринов прикани жителите, които ще пътуват, да съблюдават всички условия и да извършват разпорежданията на институциите.

За метеорологичните условия проф. Христомир Брънзов разяснява, че от през днешния ден до края на месеца времето ще е динамично, като ще има превалявания от дъжд, които са над естествените за месеца.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова изясни, че стопанисваните от НЕК 19 язовира са поддържани добре. Предприети са всички превантивни дейности. Всички енергийни предприятия разполагат с нужните ресурси от въглища и мазут, добави тя.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов сподели, че от страна на министерството няма терзания, свързани с прогнозата за времето.

Зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков означи, че към този момент заседава щабът към АПИ по отношение на пътната конюнктура.

По думите му единствените усложнени обстановки са в Смолянска област. Преди час е бил затворен проходът " Превала " за транспортни средства над 12 тона. Като Нанков добави, че при продължение на снеговалежите той може да бъде затворен за към един час за всички коли, с цел да бъде опесъчен и изчистен. Той съобщи още, че във връзка с пътната инфраструктура обстановката е под надзор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР