МВР е будно, не е в кома.Така отговори служебният министър ...

МВР е будно, не е в кома.Така отговори служебният министър

Демерджиев: МВР не е в кома, будно е

" Министерство на вътрешните работи е будно, не е в кома. "

Така отговори служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев на думите на основния прокурор Иван Гешев, че " Министерство на вътрешните работи е в будна кома, дори не днам дали е будна ". Демерджиев през днешния ден още веднъж беше изслушван пред вътрешната комисия на Народно събрание.

Министерство на вътрешните работи се чисти и във ведомството текат оздравителни процеси, твърди министърът. Той добави, че не престава работата по определяне на служители на реда, които вземат участие в трафика на хора през граница.

„ Системата на „ Гранична полиция “ е недофинансирана от 2009 година насам, а ние поставяме големи, изключителни старания “.

Това сподели Демерджиев по отношение на излъчени от бТВ разкази на полицаи по границата за изискванията, в които работят.

Министърът регистрира, че доста от чиновниците на реда нямат даже дрехи от години.

„ Сега им раздаваме дрехи, скоро ще стартираме да ги доставяме с коли, с бронежилетки, с уреди за нощно виждане и всичко друго, което им е належащо. Те в този момент имат, само че са нефункционални, остарели са “, посочи той.

За тези, които работят на пътя, са обезпечени по-модерни ленти за прекъсване, тъй като старите били рискови.

Във връзка с мигрантския напън той коментира, че дейностите на Министерство на вътрешните работи по прекъсването на вторичната миграция се ценят от страните в шенгенското пространство.

„ Те намират разлика в държанието на България, която пропускаше гладко мигранти през личната си територия “, обяви той.
Още по темата

Източник: clubz.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg