МВР беше изключена от борбата с пандемията. Колегите доста се

...
МВР беше изключена от борбата с пандемията. Колегите доста се
Коментари Харесай

Синдикалист иска 30% скок на полицейските заплати

МВР беше изключена от битката с пандемията. Колегите много се поразсърдиха и настояха да се подхващат някакви ограничения. Въпросът не е единствено до пари, нещата стават кардинални. След медиците хората от Министерство на вътрешните работи са тези, които се сблъскват с вируса.
Това сподели по Нова телевизия Илия Хрисимов - член на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Той разяснява, че настояванията не идват поради нарасналата работа на органите на реда към митингите. „ Ние опитахме да повдигнем въпроса през септември пред министерството. Нямаше никакъв отговор. Преди две седмици направихме опит да стартираме публично договаряния за увеличение”, добави синдикалистът.

Хрисимов изясни, че от системата желаят да бъдат приети наред с сътрудниците им, които са получили покачване поради битката си с ковид. Така да се получи растеж на възнагражденията с 30%.

„ Оценката на работа на чиновниците в Министерство на вътрешните работи по време на пандемията беше положителна”, добави Хрисимов. Той внесе изясненост какъв брой ориентировъчно са заплатите на чиновниците в системата на Министерство на вътрешните работи. „ Един новоназначен служител на реда стартира на към 900 лв.. За да може да се намират фрагменти, тя би следвало да бъде към 1 200 лв”, посочи представителят на служителите на реда.

Хрисимов съобщи, че към момента властта не е потърсила синдиката откакто оттова публично обявиха желанието си за митинг. Той бе безапелационен, че служителите на реда не могат да застанат дружно с митинга пред Министерския съвет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР