МВнР публикува актуална информация за мерки и ограничения на придвижването

...
МВнР публикува актуална информация за мерки и ограничения на придвижването
Коментари Харесай

Актуална информация за мерки и ограничения на придвижването в Европа и по света

МВнР разгласява настояща информация за ограничения и ограничавания на напредването по света.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1485
Турция - Към сегашния миг в режима на работа на летище Истанбул не са въведени основни промени. Регулярните полети до летищата в София и Варна не престават да се извършват. Турските авиолинии работят при прецизно осъществяване на наредбите на Министерство на здравеопазването. На полетите от летище Истанбул до рискови страни (към сегашния миг като такива се дефинират Австрия, Белгия, Дания, Франция, Германия, Нидерландия, Норвегия, Испания, Швеция, Китай, Иран, Ирак, Южна Корея) се позволяват единствено жители на съответните страни, както и такива от трети страни, които имат позволение за престояване в съответната страна. На полетите до Турция се позволяват само турски жители и чужденци, които имат позволение за престояване на територията на Турция. В случай на открит рисков пасажер (гражданин на рискова страна или подобен, който е обитавал на нейна територия в последните 14 дни) на летище в чужбина, същият не се позволява до самолета. Към сегашния миг въведените ограничавания за придвижване през сухопътните Граничен контролно-пропусквателен пункт с България не се отнася и не се ползва по отношение на полетите от и до България.

Гърция - С решение на държавното управление се вкарва краткотрайна възбрана за влизане в Гърция и акостиране в гръцките пристанища на всевъзможен тип частни плавателни съдове за морски отдих, без значение от дестинацията, от която идват, както и слизането на пасажерите им на гръцка територия. Забраната е в действие от 19 март 2020 година до 19 април 2020 година Забранява се събирането на публични места, навън или на закрито, на групи от хора от 10 или повече души по едно и също време. Нарушаването на възбраната се санкционира с санкция от хиляда евро. Строго се предлага на жителите да лимитират излизанията си и придвижването по улиците до най-малко, като останат по домовете си. На всички Граничен контролно-пропусквателен пункт на влизане в Гърция гръцките гранични чиновници предизвестяват пътуващите за наложителната 14 дневна домашна карантина. Към момента се пропущат обикновено и пасажери и товари. Очаква се гръцките способени органи да вкарат промени от на следващия ден 20 март 20 година, в резултат на обстановката с разпространяването на ковид в гр. Банско.

Република Северна Македония – Към 19 март 2020 година е прекратена работата на летище Охрид. Граничен контролно-пропусквателен пункт на Република Северна Македония с България - Делчево – Станке Лисичково и Ново Село – Златарево, пропущат единствено товарни коли, пренасящи артикули. Граничен контролно-пропусквателен пункт на Република Северна Македония с Албания - Свети Наум, Стение и Охрид – Поградец не работят. Граничен контролно-пропусквателен пункт на Република Северна Македония с Гърция – Богородица – Евзони, Меджитлия – Ники и Стар Дойран не работят.

Черна гора – Считано от 18 март 2020 година е въведен нов пакет от ограничения за битка с COVID-19. Преустановява се работата на търговски обекти, като се изключи аптеки и хранителни магазини, магазини, продаващи хигиенични артикули и бензиностанции. Държавата подсигурява доставките на защитни средства и дезинфектанти, продавани от дрогерии, и даването им разполагаем на публичната здравна система. Препоръчва се на хронично заболели пациенти и лица над 65 години да останат по домовете си. Доставка на храна, медикаменти и други нужни материали ще бъде обезпечена посредством Червения кръст. -Таксиметровите услуги са спрени и всички магазини са затворени, като се изключи тези, които продават храни, питиета, моторни горива, хигиенични артикули, храни за животни и аптеки.

Косово - На задгранични жители, може да бъде отказано влизането на територията на Косово, в случай че имат основателна причина за влизането, т.е. в случай че живеят или работят в Косово. Преустановени са всички полети от и към интернационалното летище в Прищина, като се изключи военните и тези, доставящи филантропична помощ. Всички Граничен контролно-пропусквателен пункт пропущат товарни транспортни средства, пренасящи артикули и храни, след обзор на лидера от медицински експерт. Маршрутите за пътешестване от Косово до България са през Република Северна Македония (Прищина-ГКПП „ Хани и Елезит “-ГКПП „ Гюешево “- София) и през Република Сърбия (Прищина-ГКПП „ Мердаре “-ГКПП „ Калотина “- София). Към момента всички Граничен контролно-пропусквателен пункт от посочените направления на практика не пропущат пасажери на излизане от Косово към прилежащите страни, защото задграничните жители не могат да влязат в Република Северна Македония и Сърбия.

Хърватия – На Граничен контролно-пропусквателен пункт на Хърватия със Словения, Босна и Херцеговина, Черна гора, Унгария се пропущат всички типове МПС-та за български жители. Отправя се рекомендация за прекосяването на тежко-товарни МПС-та, които влизат/излизат в и от Хърватия за разтоварване/товарене на стока да минават през следните Граничен контролно-пропусквателен пункт на Хърватия с нейните прилежащи страни: - Босна и Херцеговина през Граничен контролно-пропусквателен пункт Славонски Шамац, Стара Градишка, Каменско, Винаяни Дони и Нова села. - Черна гора през Граничен контролно-пропусквателен пункт Карасовичи. - Сърбия през Граничен контролно-пропусквателен пункт Баяково и Ердут.

Словения – От среднощ на 20 март 2020 година влизат в действие следните правила: Всички лица, които желаят да влязат от Словения в Австрия, ще би трябвало да имат здравно уверение на немски или британски език по отношение на тяхното здравословно положение. To би трябвало да удостоверява, че направеният им тест за ковид е негативен. Здравният документ би трябвало да е публикуван до четири дни преди влизането в Австрия. На лице, което не може да показа подобен здравен документ, ще бъде отказано да влезе в Австрия. От 00:00 часа на 19 март 2020 година идващите от Италия в Словения пасажери могат да пресичат границата единствено при граничните пунктове - Vrtojba, Fernetiči и Škofije, които ще са отворени от самото начало. Четвъртият пункт Krvavi Potok ще работи от 05:00 до 23:00 часа. На българските жители се предлага да минават при граничния пункт Vrtojba. Също по този начин е желателно да се снабдят с задоволително храна и питиета, както и да заредят бензин на последната италианска бензиностанция преди словено-италианската граница. Преминаването става след дълго очакване.

Австрия – Считано от 19 март Австрия вкара непоколебим надзор на граничните си пунктове с Германия и Словения. Тази мярка се чака да продължи до 24.00 ч. на 7 април 2020 година Пътуващи жители, искащи да влязат на австрийска територия би трябвало да показват здравно удостоверение - молекулярно-биологичен тест, не по-стар от 4 дни. Изключение се прави единствено за австрийски жители и жители с адрес по местоживеене в Австрия, като всеки един от тях подписва декларация за неотложно самокарантиниране през идващите 14 дни. Транзитно прекосяване през австрийска територия (без прекъсване за отдих) е разрешено единствено при положение, че може да се подсигурява и напускането й. Транспортът на артикули и граничните служащи биват по изключение допускани през границата, само че след осъществяване на здравна инспекция на място.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1485  Починалите в Иран от кононавируса към този момент са 1284 Починалите в Иран от кононавируса към този момент са 1284  COVID-19 отложи завръщането на COVID-19 отложи завръщането на " Приятели "    Задържаха роми, струпали се пред банка в Пазарджик Задържаха роми, струпали се пред банка в Пазарджик
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР