МВнР публикува актуална информация за мерки и ограничения на придвижването

...
МВнР публикува актуална информация за мерки и ограничения на придвижването
Коментари Харесай

Актуална информация за мерки и ограничения на придвижването по света

МВнР разгласява настояща информация за ограничения и ограничавания на напредването по света.

Канада – Обявено е краткотрайно затваряне на границата сред Канада и Съединени американски щати за пътувания за туризъм и забавление. Изключение от възбраната се планува единствено за доставчиците на артикули и услуги и за работещите в прилежащата страна поданици от двете страни на границата. От същата дата е в действие и възбрана за пътешестване на непознати жители до Канада, като се изключи непрекъснато пребиваващите в Канада, членове на фамилиите на канадски жители, дипломати, членове на самолетни екипажи, жители на Съединени американски щати и пасажери, преминаващи директно през Канада. Всички пасажери, които демонстрират грипоподобни признаци, в това число канадски жители, няма да имат право да се качат на полет за Канада (на въздушните превозвачи се разпорежда задачата да ревизират здравословното положение на пасажерите преди качване в самолета). Вътрешните и товарни полети остават отвън обсега на ограниченията.

Вижте какви са настоящите ограничения и ограничавания на напредването в Европа и по света

Редовното прекосяване на канадската сухоземна и морска граница със Съединени американски щати от страна на камиони с доставки, членове на екипажи на морски съдове и транспортния личен състав на влакове, служащи, на които постоянно се постанова прекосяване на границата, ще бъде разрешено без условие за 14-дневна изолираност. Всички останали идващи в Канада интернационалните пасажери обаче следва да минават в режим на самоизолация за 14-дневен интервал, като на входните пунктове в Канада ще бъде предоставяна информация на всеки пасажер по отношение на мярката. Въвеждат се засилени ограничения за обзор на здравословното положение на пасажерите на Граничен контролно-пропусквателен пункт.

От 18 март всички интернационалните полети от Европа, Азия, Африка и Южна Америка са пренасочвани само към следните 4 летища в страната:

- Торонто – летище „ Лестър Пиърсън “;

- Монреал – летище „ Пиер Трюдо “;

- Летището във Ванкувър;

- Летището в Калгари.

Обявено е и отсрочване началото на сезона на круизните кораби. Наложена е възбрана за акостиране на канадските пристанища на кораби с потенциал над 500 пасажери и екипаж. Наложена е възбрана за нахлуване на кораби в арктически води през целия сезон на 2020 година

Актуална информация за ограничения и ограничавания на напредването в Европа и по света

Мексико - Граждани, идващи от страни с висок риск от заразяване, биват подлагани на инспекция за съществуване на признаци на COVID-19 при влизане в Мексико. Единствените вероятни направления за влизане и излизане от страната са въздушни. Най-голямата мексиканска самолетна компания „ Аеромехико “ понижава с до 50% полетите до Париж, Мадрид, Амстердам, Лондон и Барселона, считано от 17 март. Тъй като няма директни полети сред Мексико и България, жителите следва да заобикалят директно пътешестване през Германия, Италия, Испания и Франция. Възможни обходни направления са през Турция и Англия.

Еквадор – От 18 март държавното управление на Еквадор вкара нови ограничения за придвижване в цялата страната, с които се не разрешава всякакво придвижване сред 21:00 часа и 5:00 часа. Въведени са и съществени ограничавания за придвижването денем в интервала от 5:00 часа до 21:00 часа. Спира се работата на публичния и частния бранш (с някои изключения). Европейските жители могат да изоставен страната, само че това е мъчно осъществимо заради неналичието на полети до Еквадор.

Аржентина – Границите остават затворени до края на март. От 17 март са прекратени всички интернационалните полети до Аржентина от засегнатите от вируса райони – в това число от всички страни в Европа, Япония, Китай, Република Корея, Съединени американски щати и Иран. Засега мярката се вкарва за интервал от 30 дни. Влизането в страната през пристанищата също е лимитирано – такова право имат единствено аржентинските жители и непрекъснато пребиваващите. В интервала 19-24 март в това число ще бъдат прекратени вътрешните полети, придвижването на влаковете и междуградските автобусни линии. В региона на Голям Буенос Айрес от 19 до 31 март всички рейсове и влакове ще могат да транспортират единствено седящи пасажери. Наред с това на доста курортни/туристически места провинциалните и/или общинските управляващи започнаха да вкарват по-обхватни ограничавания, например като вкарват полицейски час, блокират влизането на туристи и други

Актуална информация за ограничения и ограничавания на напредването в Европа и по света

Работещите в публичния и в частния бранш, завърнали се от региони, инфектирани с новия ковид, следва да се (само)изолират в домовете си за 14 дни. Същата мярка се вкарва за всички хора над 60 години, както и за хората със съществуващи здравословни проблеми. Тези, които нарушават изолацията, носят наказателна отговорност.

Боливия – В мощ е изключително състояние. Забранено е влизането в Боливия на лица от Китай, Република Корея, Иран и Европа. Преустановени са и полетите до и от Европа. От 19 март границите на страната се затварят, а от 20 март ще бъдат прекратени изобщо интернационалните полети. В страната ще бъдат допускани единствено боливийски жители и непрекъснато пребиваващи, които ще подлежат на карантина. Преустановява се и придвижването на транспортни средства сред департаментите и сред провинциите в тях. Департаментите Потоси, Чукисака, Кочабамба и Оруро са сложени под карантина до 31 март. В департамента Тариха също са въведени специфични ограничения за изолираност.

Парагвай – Границите на Парагвай са отчасти затворени, като е прекратена работата на осем гранични пункта. За интервала от 14-26 март са спрени всички полети до и от Европа.

Уругвай – В мощ е изключително състояние, в резултат на което са затворени сухопътната, въздушната и речната граници с Аржентина. От 20 март ще бъдат прекратени полетите от и за Европа. Въведена е наложителна 14-дневна карантина за всички лица, идващи от страна в риск.

Гватемала - Затворени са сухопътните, морските и въздушните граници на Гватемала за 14 дни за всички непознати жители. Гражданите на страната и тези с позволение за непрекъснато престояване биват поставяни под карантина при влизане в Гватемала. Допуска се излизането на туристи от Гватемала през сухопътните граници с Мексико и Белиз.

Коста Рика – До 12 април е въведена е възбрана за влизане и излизане от страната на всички задгранични жители без позволение за непрекъснато престояване. Костариканските жители и такива с непрекъснато престояване биват поставяни под карантина за 14 дни. Границите са затворени за жителите. Въведените ограничения не засягат вноса на артикули и услуги. Въведена е възбрана за експорт на медицински артикули.

Панама – До 5 април в страната е оповестено изключително състояние с полицейски час 21.00 ч. до 5.00 ч. До 5 април е въведена възбрана за влизане и излизане от страната на всички задгранични жители без позволение за непрекъснато престояване. Границите са затворени за жителите, като се изключи превоза на артикули и услуги. Въпреки това, през идващите дни продължава осъществяването на избрани полети до Европа (Мюнхен).

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР