МВнР, както и дипломатическите и консулските представителства зад граница са

...
МВнР, както и дипломатическите и консулските представителства зад граница са
Коментари Харесай

Николай Милков: Изпълнено е всичко по организацията на изборите зад граница

" Министерство на външните работи, както и дипломатическите и консулските представителства зад граница са изпълнили всички свои задължения по организацията на изборите ". Това сподели на брифинг министърът на външните работи Николай Милков.
По думите му изборните секции ще бъдат общо 755 в 62 страни, като от тези 755 в 300 секции ще се гласоподава с машини.
" Общо сме транспортирали 538 машини, което е със 122 повече от последните избори през ноември. Изпратихме и всички изборни бумаги - 755 комплекта с над 600 000 бюлетини ", изясни Милков.
Той добави, че 4200 ще бъдат членовете на изборните комисии отвън граница. " Обучени са и командированите от Министерство на външните работи членове на изборните комисии. Във всяка СИК би трябвало да има по един представител на страната, който би трябвало да е най-добре осведомен с Изборния кодекс и да следи за спазването на регламентите. Тези хора постоянно са по отношение на нашите представителства, и ще им оказваме методическа помощ ", добави Милков.
Министърът посочи, че признатите методически инструкции са публикувани и оповестени на страницата на МВНР. " Всеки може да се осведоми по какъв начин се работи при всеки зародил проблем. Публикувани са и адресите на всички секционни комисии ", сподели още той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР