МВнР изрази притеснение от взрива Инцидентът в Полша, който доведе

...
МВнР изрази притеснение от взрива Инцидентът в Полша, който доведе
Коментари Харесай

Радев: Инцидентът в Полша крие риск от дестабилизация на региона

МВнР изрази терзание от гърмежа
Инцидентът в Полша, който докара до загубата на човешки животи, е недопустим, крие риск за дестабилизация на целия район и за разширение на териториалния обсег на войната на Русия против Украйна. Това декларира президентът Румен Радев в своя позиция, публикувана от прессекретариата на президента във връзка гърмежа в Полша, покрай украинската граница.

Необходимо е неотложно изясняване на този рисков случай и предприемане на съответни ограничения. Всеки ден на тази война унищожава бъдещето на Европа и света, декларира президентът Радев.

Държавният глава показва още, че поддържането на модерни отбранителни качества и запазването на единството в Алианса са от основно значение за опазването на мира. 

По-рано от външното ни министерство показаха терзание от детонацията.

„ Следим развиването на обстановката от близко и сме в контакт с нашите съдружници за съвещания. Изразяваме цялостна взаимност с полските ни съдружници, обединяването на НАТО и Европейския съюз е нашата мощ. От самото начало на съветската война в Украйна заявяваме, че експанзията трбва да спре ”, се споделя още в позицията на Министерство на външните работи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР