МВнР информира, че на 11-ти март 2023 г. в гр.

...
МВнР информира, че на 11-ти март 2023 г. в гр.
Коментари Харесай

МВнР с предупреждение за българите, живеещи в Хага

МВнР осведоми, че на 11-ти март 2023 година в гр. Хага, Кралство Нидерландия, ще се организира митинг на нидерландските фермери, които не престават да показват своето неодобрение от държавната политика в региона на селското стопанство. Очаква се в протестните дейности да вземат присъединяване към 50 000 души. Значителна част от тях ще пътува от други обитаеми места, което най-вероятно ще провокира натоварен трафик към и в гр. Хага, оповестиха от Министерството.

Демонстрацията ще се организира в Южния парк на гр. Хага (Zuiderpark) и се чака да стартира към обяд и да продължи до към 16:00 ч. Непредвидимото държание на деятелите, както и непредсказуемостта на техните дейности, могат да доведат до нарушавания на публичния ред и успокоение, както и до нанасянето на вреди на забележителна стойност.

В допълнение, за през днешния ден е планувана и още една протестна акция – на деятели от социално-политическото придвижване в региона на отбрана на околната среда и запазването на биоразнообразието - Extinction Rebellion (Хага). Организаторите на втория митинг възнамеряват да блокират автомагистрала А12 (Utrechtsebaan) наоколо до гр. Хага.

Във връзка с плануваните протестни дейности и действителната опция те да провокират усложнения в напредването в и към гр. Хага, както и да доведат до нарушавания на публичния ред, съветваме българските жители, пребиваващи краткотрайно или непрекъснато на територията на Нидерландия, да се осведомят авансово за настоящата пътна конюнктура, преди да подхващат пътешестване в региона на митинга, както и да преценяват своето държание със препоръките и рекомендациите на локалните ограни на власт.

Допълнителна информация по отношение на плануваните протестни дейности може да бъде открита на интернет страницата на Община Хага - https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/veiligheid/veelgestelde-vragen-over-demonstraties-11-maart.htm 

При нужда от подпомагане българските жители в Кралство Нидерландия могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в гр. Хага на следния номер: +31 70 350 30 51, както и на мобилен телефонен номер за неотложни случаи в извънработно време: +31686213612. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на Консулската работа към Посолството: [email protected].
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР