МВФ предупреди САЩ, че техните огромни фискални дефицити са подклаждали

...
МВФ предупреди САЩ, че техните огромни фискални дефицити са подклаждали
Коментари Харесай

Дефицитът на САЩ създава „значителни рискове“ за световната икономика, предупреждава МВФ

МВФ предизвести Съединени американски щати, че техните големи фискални дефицити са подклаждали инфлацията и съставляват „ обилни опасности “ за международната стопанска система.

Фондът сподели в своя бенчмарк Фискален екран, че чака Съединени американски щати да запишат фискален недостиг от 7,1 % през идната година - повече от три пъти над междинния 2 % за други развити стопански системи.

Това също повдигна угриженост по отношение на китайския държавен дълг, като страната ще регистрира недостиг от 7,6% през 2025 година - повече от два пъти повече от междинното за нововъзникващите пазари от 3,7% - до момента в който Пекин се оправя със слабото търсене и жилищната рецесия.

Съединени американски щати и Китай бяха измежду четирите страни, които фондът уточни, че „ сериозно би трябвало да подхващат политически дейности за справяне с фундаменталните несъответствия сред разноските и приходите “. Другите бяха Англия и Италия.

По-специално необузданите разноски от страна на Съединени американски щати и Китай биха могли да „ окажат надълбоко влияние върху международната стопанска система и да основат з...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР