МВФ намали прогнозите си за световен растеж. Причините за това

...
МВФ намали прогнозите си за световен растеж. Причините за това
Коментари Харесай

МВФ намали прогнозите си за световния растеж

МВФ понижи прогнозите си за международен напредък. Причините за това са пандемията и съветската инвазия в Украйна, съобщи ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева. Финансовата институция ще намали прогнозите си за 143 стопански системи, представляващи 86% от международния БВП.

Все отново множеството страни ще запазят позитивен напредък, съобщи Георгиева по време изявление пред " Фонда на Карнеги за интернационален мир " във Вашингтон.

" Прогнозата ни се утежни доста, значително заради войната и нейните последствия. Инфлация, финансово стягане и чести широкообхватни затваряния в Китай, които се отразиха на световните вериги за доставки, също натежаха върху икономическата интензивност. В резултат, предвиждаме намаление на международния напредък както за 2022, по този начин и за 2023 година Ако разгледаме това влияние в човешки проект, най-драматично е във връзка с цените на храните. Защо? Защото се задълбочи продоволствената неустановеност в доста елементи на света ", сподели Кристалина Георгиева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР