Музиката не само създава атмосфера, но и може да повлияе

...
Музиката не само създава атмосфера, но и може да повлияе
Коментари Харесай

Защо е вредно да слушаме силна музика, докато се храним?

Музиката освен основава атмосфера , само че и може да повлияе върху поръчките на клиентите в заведенията, заяви в. " Дейли мейл ".

Изследователи откриха , че когато музиката е мощна, хората по-често поръчват нездравословна храна, като бургери. Ако е пусната същата музика, само че безшумно, вероятността клиентите да изберат по-здравословна храна, да вземем за пример салати, е по-голяма.

Отдавна е известно, че темпото на музиката влияе върху настроението и възбудата. По-бързият темп усилва пулса, а бавният го забавя. Силната музика също превъзбужда, до момента в който тихата релаксира .

Д-р Дипаян Бисвас от университета на Южна Флорида изследва резултата от силата на музиката върху човешкото държание . Той откри, че тя също директно влияе върху сърдечния темп. Подобно на ритмичните песни, мощната музика подтиква и усилва напрежението. Затова на хората им се дояждат мазни чийзбургери и пържени картофи .
 бургер ThinkStock/Getty Images-->
Тихата музика има успокоителен резултат и хората внимават повече какво поръчват в заведенията .
 Диетата DASH е основана върху консумация на зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни, като се предлага използването на нискомаслени млечни артикули ThinkStock/Getty Images

За проучването си доктор Бисвас е направил опит в заведение в Стокхолм . Там са пускали музика със мощ 55 децибела и 70 децибела.

Докато 55 децибела за човешкото ухо са като лекото жужене на ледник, 70 децибела се приближават до шума на прахосмукачка. На мощна музика нездравословна храна са поръчали 20 % повече от клиентите на заведението.

Вижте още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР