Музиката на австрийската династия Щраус озвучи небето над храм-паметника Свети

...
Музиката на австрийската династия Щраус озвучи небето над храм-паметника Свети
Коментари Харесай

Дворцовият оркестър на Шьонбрун впечатли ценители с гала в сърцето на София

Музиката на австрийската династия Щраус озвучи небето над храм-паметника „ Свети Александър Невски ”.
 БГНЕС
Дворцовият оркестър на Шьонбрун , формиран от 24 музиканти , под диригентската палка на Гуидо Маркузи, концертмайстора Таня Джаровя, родом от Пловдив, и двама посетител солистите – Дженифър Лари-сопран и Кристиян Котцис-баритон, започнаха своето международно турне, отдадено на 200-годишнината от рождението на Йохан Щраус, точно от България.
 БГНЕС
В продължение на два часа и половина , присъстващите съумяха да се насладят на най-известни валсове, полки и маршове. Духът на Виена прозвуча в софийската „ Нощ под звездите ” посредством валса „ На тихия наследник Дунав ”, „ Радецки марш ”, елементи от оперите „ Прилепът ” и „ Цигански барон ”.
 БГНЕС
Над 4000 фенове се любуваха на класическата музика на най-изпълнявания и записван композитор в целия свят Йохан Щраус-син.

В приветственото си слово шефът на оркестъра Петър Хосе благодари на Столична община за положителната организация и показа своето неспокойствие от идната нощ в сърцето на София.
 БГНЕС
Сред гостите на церемония концерта бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, столичният кмет Йорданка Фандъкова, министри от служебното държавно управление, общински съветници и доста представители на културните и арт среди. 
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР