Музиката е универсален език, който ни свързва и ни вълнува

...
Музиката е универсален език, който ни свързва и ни вълнува
Коментари Харесай

Слушате ли ги? Това са най-легендарните песни в историята

Музиката е повсеместен език, който ни свързва и ни вълнува във всеки един миг на живота ни. През годините се появиха невероятни песни, които станаха същински митове и оставиха трайно усещане върху слушателите. В идващите редове ще разгледаме десетте най-легендарни песни на всички времена, които оцеляха и не престават да вълнуват хората даже след години.

1. " Bohemian Rhapsody " - Queen  

" Bohemian Rhapsody " е емблематична ария на английската група Queen. Съчетавайки разнообразни музикални стилове и гениалната вокална изпълнителност на Фреди Меркюри, тази ария трансформира Queen в икона на рок музиката. Днес тя към момента е в класациите и това единствено е доказателство за смисъла на Queen за музикалната промишленост.

2. " Imagine " - John Lennon

" Imagine " е ария, написана и изпълнена от именития Джон Ленън. Със своите текст и обръщение за международен мир, песента стана знак на хуманността и една от най-влиятелните в историята на музиката. Тя несъмнено трансформира Ленън в легенда и в наши дни има още по-голямо значение.

3. " Like a Rolling Stone " - Bob Dylan

" Like a Rolling Stone " е най-известната ария на Боб Дийлън и се счита за едно от най-големите достижения в рок музиката. Текстът и музиката на песента са вплетени в една проникновена и изразителна изповед на публичната неустановеност, която към момента усещаме. Така " Like a Rolling Stone " се трансформира в същинска легенда.

4. " Hey Jude " - The Beatles  

Класическата ария на The Beatles, " Hey Jude ", се отличава с прелестната мелодия и вълнуващия текст. Това е едно от най-успешните и авторитетни творби на бандата и продължава да влияе на генерации слушатели.

5. " Stairway to Heaven " - Led Zeppelin

" Stairway to Heaven " е епична рок ария, основана от Led Zeppelin. Тя е извънредно изящна, с разнообразни музикални секции, като се трансформира от нежна балада до деятелен рок химн и това я прави толкоз неповторима. Този шедьовър продължава да въодушевява и впечатлява генерации музикални фенове.

6. " Hotel California " - Eagles

" Hotel California " е алегорична ария на Eagles, комбинираща рок и фолк детайли. Специалният ѝ текст, дружно с виртуозните китарни сола, вършат тази ария едно от най-известните и обожавани творби на групата, което и през днешния ден се слуша извънредно доста.

7. " Smells Like Teen Spirit " - Nirvana

" Smells Like Teen Spirit " е одобрявана като химн на гръндж придвижването през предишния век и несъмнено е най-успешният сингъл на Nirvana. Тя е знак на настроенията през 90-те години и остава едно от най-важните достижения в историята на различния рок.

8. " Sympathy for the Devil "  - The Rolling Stones

  " Sympathy for the Devil " е емблематична ария на The Rolling Stones. Песента е умислен като разбор на тъмната страна на човечеството, което се оставя прекомерно елементарно да бъде погълнато от баналността на злото, като по този метод му оказва помощ да извърши злодеянието, за което жадува.

9. " Yesterday " - The Beatles 

" Yesterday " е балада на The Beatles, основана от Пол Макартни. Със своя елементарност и емоционалност, тази ария е станала най-копираното произведение в историята на музиката и продължава да се любува на безсмъртна известност.

10. " Thriller " - Michael Jackson

" Thriller " е несъмнено най-иконичната ария на Майкъл Джексън. Със своите злокобни текстове и трогателен видеоклип, " Thriller " трансформира Майкъл Джаксън в краля на поп музиката и остана един от най-успешните сингли на артиста.

Музикалните течения се променят непрекъснато и всекидневно се радваме на нови и забавни песни. Тези 10 сингъла обаче ще останат в историята като митове, тъй като се открояват със своите безконечни тематики и приятни мелодии.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР