Музиката е едно от особените творчества и до голяма степен

...
Музиката е едно от особените творчества и до голяма степен
Коментари Харесай

Музикални хроники: Арън Луис довърши „Outside“ на сцената и спечели сърцата на феновете

Музиката е едно от особените творчества и значително демонстрира отражението на човешката душа. Имаме жанр за всевъзможни случаи и щом мелодията тръгне, смяната на настроението е реалност. Преди години ще открием, че испанските учени вършат едно изключително забавно проучване по отношение на интервала, в който сме слушали най-хубавата музика.

С горест можем да съобщим, че някои от читателите през днешния ден не са имали опцията да я слушат онлайн, заради простата причина, че златното десетилетие е сред 60-те и 70-те години на предишния век.

Сигурно се замисляте за какво тъкмо тогава и имаме отговор. В този интервал самото творчество е насочено напълно към музикалните принадлежности и съчетанието им, сложността на осъществяване е много по-висока, по отношение на днешните песни и като цяло имаме лирики, за които Боб Дилан завоюва Нобелова премия по литература. Какво се случва след този интервал?

Технологията за правенето на музика се трансформира, получаваме прекалено много електроника и вместо да се употребява за по-сложни и увлекателни осъществявания, тя смъква качеството. Днес е допустимо даже да не чуете един автентично записан инструмент, всичко е логаритми и нареждане, с което да получите една прилична ария и даже да не разберете, че е изпълнена по този метод. Добрата вест е, че някои създатели въпреки всичко залагат на класическите осъществявания, изключително откакто са отгледани с надалеч по-качествена музика.

През 1999 година Арън Луис е поканен да взе участие в турнето Family Values Tour и в Билокси, Мисисипи му е препоръчано да приключи турнето с една последна ария. Арън към момента се постанова като реализатор и Фред Дърст има концепцията да го остави да затвори целия концерт, като даже предлага себе си за беквокалист. Ръкавицата е хвърлена и до момента в който Фред чака да чуе нещо познато, Арън има една друга концепция. През последните седмици е работил с сътрудници от J-CAT и имал подготвена ария, която към момента не е довършена.

 Staind

Истината е, че Staind към момента влагат прекалено много в средства за студио и музикално време, не могат да се нарекат сполучливи, само че пък чакат да създадат своя пробив. Арън е заставен да свири понякога акустично, като постоянно извършва кавъри на други банди, с цел да може да събере пари и за себе си. И по този начин, доближаваме до този концерт и предлагането, което идва от Фред Дърст. Принципно Арън е трябвало да изпее друга ария, шлагерът „ Outside “ още не е приключен, групата има какво още да издялка по лириките, само че откакто шансът е даден и тълпата не е по никакъв начин дребна, Арън залага на тъкмо това.

Като в последния миг е подготвени даже да довърши лириките на място пред публиката, оставяйки Фред да гадае какво в действителност се случва. Истината е, че Арън приключва този шлагер за тъкмо 10 минути, като през днешния ден истинската версия е гледана към 96 милиона пъти, до момента в който разновидности на акустичната, пуснати от разнообразни консуматори, приблизително събира към 10-15 милиона.

Живото осъществяване е не просто прочувствено, само че и много наситено с сила и мощ, Арън не пести глас и явно прави точния удар, само че даже не подозира какво в действителност ще се случи по-късно. Финалът на концерта е извънредно мощен и доста от гостите си потеглят не просто щастливи, само че и малко комплицирани. Въпросът е: коя е тази ария? Малко по-късно няма радио станция, която да не взима записа и да не го пуска в ефир.

Наелектризиращата атмосфера и болката в гласа на изпълнителя може да се усети незабавно. В Съединени американски щати съумява да завоюва едно от първите места в формалната ранглиста на рок музиката, в класацията Modern Rock Tracks е на второ място и измежду шлагерите на списание Billboard се намира на 56-то място. Групата Staind съумява да завоюва доста внимание и осъществяването е единствено няколко месеца, преди да се пусне новия албум, в който да участва самата ария.

Малко по-късно идва и надалеч по-лекия и поетичен жанр на бандата в идващия им албум „ Break the Cycle “. Успехите не престават още дълго време, изключително откакто Арън има още няколко коза като „ It`s Been Awhile “, който се подрежда още веднъж в челните позиции на рок музиката. MTV2 също одобряват хвърлената ръкавица и бързо стартират да пускат както концертната версия, по този начин и акустичната, като преди този момент я изпращат в студио, с цел да се почисти звука.

Ако още търсим отговора какво е належащо за огромен пробив, явно отговорът се крие в големият гений, желанието за триумф и взимането на шанса. Съчетание от всичко това прави Арън освен сполучлив с групата Staind, само че и сполучлив като самостоятелен реализатор. Песента „ Outside “ получава своето място в епизоди като Lost, CSI, Without A Trace, Cold Case, Cane и още доста други.

В Европа триумфът е сходен, само че както можем да се досетим, една от най-хубавите песни може да се трансформира и в проклинание. Много от днешните почитатели на Луис знаят единствено нея и чакат единствено нея, феноменът е сходен на този с „ Du Hast “, само че както знаем, положителните реализатори постоянно имат още някой различен коз, с цел да могат да продължат своя креативен развой.

Днес Арън е насочен повече към кънтри музиката, а и в случай че трябва  да бъдем почтени, гласовите му данни са задоволително положителни, с цел да се интегрира задоволително добре в този жанр. Като доста други създатели, той също се бори с някои от главните ментални проблеми, които идват с триумфите и неуспехите. За разлика от множеството си сътрудници, той признава, че в никакъв случай не е съумял да стане богат и до през днешния ден му се постанова да работи, с цел да изхранва фамилията си – има три дъщери.

Очевидно музикалният бизнес не постоянно може да бъде доброжелателен към всички реализатори, само че пък имаме един добър образец, че когато получим късмет да се изявим и го приемем, няма метод да не се отплати.

Снимки: Wikipedia

 

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР