Музиката е едно от най-великите изкуства, създавани някога от човека.

...
Музиката е едно от най-великите изкуства, създавани някога от човека.
Коментари Харесай

Пет популярни песни, станали причина за извършване на убийство

Музиката е едно от най-великите изкуства, създавани в миналото от индивида. Изключително малко са нещата на този свят, които могат да ни влияят толкоз мощно, колкото музиката.

Това превъзходно изкуство може да предава разнообразни послания на хората. Може да ни успокоява, може и да ни разгневява. Може да ни припомня за хубави моменти и да ни кара да се усещаме щастливи. А може и да ни оказва помощ в епизоди на меланхолия и злощастие. Музиката постоянно има отговор за нас, когато се нуждаем от подобен.

Понякога обаче тя може да предизвика и най-лошото у индивида. Тук ще ви представим пет случая на известни части, които са довели до най-лошото. А точно – до ликвидиране. По един или различен метод, тези песни са подтикнали избрани хора да извършат тежки закононарушения.

  1. Ози Озбърн – “Suicide Solution ”

На 26 октомври 1984 година Джон Даниел МакКалъм за следващ път слуша музиката на своя огромен кумир Ози Озбърн. 19-годишният младеж лежи на леглото си със своите слушалки и слуша парчето “Suicide Solution ” ( “Самоубийство като излаз ”).

В един миг, Джон МакКалъм протяга ръка към револвера, който има, поставяйки завършек на личния си живот.

Родителите на Джон вземат решение да заведат правосъдно дело против Ози Озбърн. Те настояват, че той е окуражил сина им да се самоубие, най-много с текстове като “самоубийството е единственият излаз ”.

През 1988 година делото дефинитивно завършва, а Озбърн е оневинен. “Проклятието ” на “Suicide Solution ” обаче не стопира дотук. Докато тече делото, заведено от Джон МакКалъм, различен младеж също протяга ръка на живота си. Слушайки същата тази ария.

Линк към песента:

  1. U2 – “Exit ”

Парчето “Exit ” на U2 споделя историята на набожен маниак, който се трансформира в палач. Песента е въодушевена от действителния случай на наказания за ликвидиране Гари Гилмор. Творението на U2 добива печална популярност в края на 80-те години на предишния век.

През 1989 година изцяло побърканият Робърт Джон Бардо взема решение, че песента на U2 му “нарежда ” да отнеме живот. Той е луд по красивата актриса Ребека Шефер, като един ден я причаква пред жилището й и лишава живота й.

В съда той споделя, че точно “Exit ” на U2 го е въодушевила да убие Шефер. Когато в съда зазвучава въпросната ария, другояче лишеният от страсти палач очевидно изпада в възторг и даже стартира да си припява текста.

Линк към песента:

 

  1. Judas Priest – “Better By You, Better Than Me ”

Декември 1985 година. 20-годишният Джеймс Ванс и 18-годишният Реймънд Белкнап се дрогират през целия ден, след което вземат решение, че би било най-удачно да сложат завършек на живота си. И двамата се прострелват, като Белкнап умира на място, до момента в който Ванс оживява. Но три години по-късно, също умира.

Родителите на двете момчета вземат решение, че причина за стореното е песента, която са слушали през същия този ден – “Better by You, Better than Me ” на метъл великаните Judas Priest. Те настояват, че в самата ария има закодирани послания, казващи “нека бъдем мъртви ” и “да го създадем ”.

Вокалистът на Judas Роб Халфорд даже е свикан в правосъдната зала и е принуден да пее текста на парчето. Съдията взема решение, че бандата фактически е закодирала суицидни послания в песента, само че и отсъжда, че елементарният слушател няма по какъв начин да ги чуе и да бъде повлиян от тях.

Линк към песента:

 

  1. The Beatles – “Helter Skelter ”

“Helter Skelter ” на The Beatles е приятна ария за увеселителен парк, носещ същото име. Парчето обаче добива печална популярност около един от най-известните убийци в историята – Чарлс Менсън.

Менсън е лидер на личен фетиш, който откровено е вярвал, че The Beatles са ангели, които скрито споделят с него чрез музиката си. Психопатът е уверен, че  “Helter Skelter ” е в действителност знамение за апокалиптична расова война, която той и култът му би трябвало да започват.

Резултатът от това? Менсън и почитателите му се качват във ван и се насочат към Холивуд Хилс. В рамките на два дни, седем души са брутално убити. Чарлс Менсън и до момента излежава доживотна присъда в пандиза.

Линк към песента:

https://www.youtube.com/watch?v=9p9UficlHnQ

  1. Робърт Джонсън – “Cross Road Blues ”

Робърт Джонсън е блус музикант, който има къса, само че за сметка на това – запаметяваща се музикална кариера през 30-те години. Около него постоянно витае една мрачна легенда, а точно – че е продал душата си на дявола, в подмяна на това да бъде прочут блус музикант.

И в действителност има нещо необичайно. Най-популярното парче на Джонсън – “Cross Road Blues ”, постоянно носи гибел след себе си. Сякаш е прокълнато.

След като Ерик Клептън прави кавър на песента, неговият дребен наследник умира трагично. Членове на Allman Brothers Band също умират след кавър на песента. Lynyrd Skynyrd стават жертва на самолетна злополука, още веднъж след кавър на това парче. Синът на вокалиста на Led Zeppelin Робърт Плант умира, откакто Zeppelin свирят кавъри на “Cross Road Blues ”. Има клюки, че и Кърт Кобейн лишава живота си, откакто възнамерява да направи кавър на същата тази ария.

Линк към песента:

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР