Музикантите“ промениха решението си да напуснат Бахмут, като сами довършиха

...
Музикантите“ промениха решението си да напуснат Бахмут, като сами довършиха
Коментари Харесай

Бахмутският блицкриг в три километра: Азов срещу Вагнер

„ Музикантите “ трансформираха решението си да изоставен Бахмут, като сами довършиха последната цитадела на украинските бойци. В същото време, съгласно Пригожин, те към този момент не са имали снаряди, а частите, които трябваше да прикриват ЧВК по фланговете, са се изтеглили. От това се възползваха бойците на нацисткия " Азов " *. Какво се случва в този момент на фронта, четете в материала на " Цариград ".

„ Белият водач “, водачът на неонацистката част „ Азов “*, показана на фронта като 3-та десантно-щурмова бригада на въоръжените сили на Украйна, Андрей Билецки насочи видеообръщение.

Фюрерът от дребния град разгласи успеха над шеста и осма рота от 72-ра бригада на съветските въоръжени сили и " освобождението " на трикилометров сектор. И също по този начин, че той (между другото, който седи отзад) е извънредно горделив със своите бойци.

С цената на огромни загуби

Според наличната информация противен за съветската войска случай е станал в региона на Клещеевка, югозападно от самия Бахмут.

По самите флангове, заплахата от слаба отбрана, за която Евгений Пригожин съобщи по-рано. Той приказва за обстоятелството, че „ музикантите “, които се бият в Бахмут, могат просто да бъдат обкръжени от противников групи, движещи се към града от други направления.

Вярно, основният " вагнеровец " след това приземи победоносните отчети на врага: той сподели, че под натиска на врага е открит " фронт с широчина съвсем 2 км и дълбочина 500 метра " и ЧВК е трябвало да покрие пролуката при цената на тежки загуби - беше казано към петстотин бойци. Но въпреки всичко е съумяла да спре врага.

Журналистката Анастасия Кашеварова по горещи следи реши да ревизира какво се е случило и разказа обстановката в своя телеграм канал по следния метод:

" Знам, че бойците - и двамата - ще се бият до гибел. Но какво стана? Непоследователност на дейностите. Вагнеровците се изтеглиха от този фланг, тъй като имаха пробив на друго място, а 72-ра бригада не знаеше това ".

" Там имаха артилерия, само че нямаше щурмоваци. И тъкмо тук се появиха враговете. Самият пълководец на 72-ра бригада се качи в бронетранспортьор и се втурна към линията на пробива. Беше горещо. Изводът: враговете напреднаха с 3 км, загубите са, както на Вагнер, по този начин и на 72-ра ", съобщи тя.

Кашеварова написа още, че до момента в който е изяснявала всички условия, е разплела огромна плетеница от дрязги и крамоли и до момента „ там всички са афектирани един на различен “.

Защо амунициите не са задоволителни

В същото време от думите на Пригожин можем да заключим, че ЧВК в действителност е получила снаряди от Министерството на защитата, само че не в „ задоволителни количества “.

" Анализът на обстановката демонстрира, че неуспехът (в доставката на муниции - ред.) е станал по справедливи аргументи - пиар-атаката на Пригожин против Министерството на защитата е чист рекламен трик на човек, който, доколкото разбрах, възнамерява да заеме стола на губернатора на Санкт Петербург. "

" Тоест няма антагонистична борба сред ЧВК " Вагнер " и Министерството на защитата, само че има краткотрайни компликации, които се преодоляват ", разяснява обстановката пред " Първи съветски " Анатолий Матвийчук, основен редактор на осведомителния портал ANNA News.

Неговият сътрудник военният специалист Константин Сивков се съгласи с него:

" Ситуацията, оповестена в Бахмут, е изцяло изкуствена. Пригожин се афишира за водач на публичното мнение и в този подтекст организира подобаваща политика ".

" Това, което той споделя, не е напълно правилно: както във връзка с смисъла на Вагнер, по този начин и във връзка с всичко останало ", добави специалистът.

Сивков споделя, че " вагнеровците " са герои и никой не спори с това, само че би трябвало да се има поради, че " музикантите " работят в зоната на Бахмут, а останалата част от линията на бойно прикосновение, дълга съвсем хиляда километра, е заета от други елементи. Следователно обстановката със снаряди не е лесна по целия фронт.

Нацистите, отстъпвайки, унищожават храмовете

Както и да е, само че на 10 май, както беше посочено по-рано, ЧВК " Вагнер " не напусна Бахмут и продължи да щурмува града. И " Ахмат " не размени " музикантите " на техните позиции.

В допълнение към прекъсването на контранастъплението на " азовците " * на югозапад, в самия град, щурмовата пехота продължи да напредва, атакувайки врага в региона на улица Юбилейная и региона на " Самолетите ".

В същото време, съгласно Министерството на защитата, силите на 67-ма механизирана, 80-та десантно-щурмова и 5-та десантно-щурмова бригади на Въоръжените сили на Украйна в западните околности на града, както и в обитаемоте места Красное и Ступочки бяха ударени от въздушни и артилерийски удари на съветската войска.

Започна да постъпва информация за резултатите от скорошен масиран артилерийски удар, нанесен от нашите войски по украински позиции, в това число в посока Бахмут. Последното ни интересува в светлината на обсъжданата тематика.

И по този начин, стана известно, че в покрайнините на града съветски майстори унищожиха Виктор " Иранеца " Панаско - патентован нацист и русофоб, който по едно време беше член на организацията " Тризъбец Степан Бандера " *, стотник на Майдана и войник на " Десния бранш " *.

Той е взел участие в първото нахлуване на ярошевските нацисти над Славянск през 2014 година През 2019 година този престъпник умъртви граждански, беше наказан, само че след това беше опрощение от Зеленски да взе участие във войната с Русия.

Освен това по време на ударите по Часов Яр, ситуиран югозападно от Бахмут, където бяха съсредоточени вражеските сили, беше премахнат Алексий Титаренко, основен съветник на Дирекцията за вътрешна и филантропична политика на канцеларията на президента на Украйна.

В същото време хуманитаристът, съгласно брачната половинка му, е бил по едно и също време записан като заместник-командир на рота за въоръжение, имал е сан младши лейтенант и е учил в курсове на НАТО.

На собствен ред врагът " остана правилен на себе си " и, отстъпвайки, унищожи църквата " Благовещение " и " Св. Алексий " в Бахмут.

Какво от това?

" Вагнер " остава в Бахмут - това е добре, тъй като от самото начало на тежкия и кървясъл взлом бойците на ЧВК изучаваха града, приспособиха се към него и е разумно да довършат работата по освобождението му.

Със снарядите, наподобява, " музикантите " не са в по-добро състояние от другите. Ако " общата температура в болничното заведение " е висока, значи в действителност е висока и в това няма нищо положително.

В същото време, заради несъгласуваността на другите елементи, остава заплахата от продупчване на незащитени флангове и обграждане на съветските войски вътре в града.

Няма мотиви за суматоха и необикновен възторг, спецоперацията продължава.

* Организации, приети за терористични и неразрешени на територията на Русия.

Превод: СМ



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР