Музиканти, продуценти и автори ще си получат предсрочно в аванс

...
Музиканти, продуценти и автори ще си получат предсрочно в аванс
Коментари Харесай

Аванси по авторски права за музиканти и продуценти заради вируса

Музиканти, продуценти и създатели ще си получат предварително в задатък възнагражденията за авторските и сроднитеим права, оповестиха от сдружението за групово ръководство на сродни права в музиката ПРОФОН. То подхваща тази мярка поради тоталното прекъсване на всички концерти, затварянето на магазините, които продават музика, блокирането на звукозаписния развой и снимането на видеоклипове, поради ограниченията против разпространяването на ковид.

Затова сдружението се е мобилизирало и ще заплати шест месеца по-рано предплатено част от авторските права на сектора, а финалното систематизиране на възнагражденията ще стане през септември.

Така реализатори, продуценти и създатели на музика и текстове ще получат отчасти средствата за потреблението на репертоара им в секторите медии, препредаване и обществено осъществяване. Решението на Управителния съвет на ПРОФОН е подбудено от невижданата обстановка на пандемия, която удари мощно целия креативен бранш.

" Екипът на ПРОФОН поставя големи старания, с цел да помогне на изпълнителите и продуцентите в този тежък миг. Изплащането на възнагражденията за миналата година по правилник и по закон се прави през септември, ние обаче ясно си даваме сметка, че средствата, които събираме и разпределяме, могат да се окажат основни за оцеляването на доста реализатори и музикални компании. Реорганизацията на целия развой в толкоз къс времеви период и в отдалечен режим на работа изисква свръхмобилизация на всичките ни запаси, човешки и софтуерни, само че екипът ни е решен да направи всичко допустимо, с цел да подкрепим гилдията ", разяснява изпълнителният шеф на сдружението София Щерева.

Изплащането на предплатени хонорари ще стартира от 13 април, на уеб страницата на сдружението са разяснени https://www.prophon.org/creating-music/avansi-razpredelenie-2019 всички детайлности за механизма.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР