Музикантът Стефан Вълдобрев с интересен призив в социалните мрежи. Той

...
Музикантът Стефан Вълдобрев с интересен призив в социалните мрежи. Той
Коментари Харесай

Стефан Вълдобрев към БДЖ: Боядисайте гарата в Стара Загора в зелено, а не в жълто

 Музикантът Стефан Вълдобрев с забавен апел в обществените мрежи. Той е на мнение, че гарата в Стара Загора би трябвало да е боядисана в зелено, а не в жълто.

Последно бях на Старозагорската гара през 1990. Трийсет години, не мога да допускам! Припомних си го завчера, когато мои другари ми описаха нещо, което ме впечатли. През лятото страната взема решение да стартира ремонт на гарата с нов дизайн, който е в действителност хубав, само че в плана има четири декоративни детайла, боядисани в жълто. Обществеността обаче, както и разнообразни сдружения на старозагорци в страната, а и най-много почитател клубът на Берое, настоятелно и аргументирано молят, тези детайли да се конфигурират в единствения логически, емблематичен и достоверен за града цвят - зеленият.

Инж. Красимир Папукчийски, ген. шеф на " Железопътна инфраструктура " и проектантът Ивайло Мишев от АТМ студио се вслушват в това (сигурен съм, че им се е сторил чудноват подобен един проблем, само че аз го разбирам прекрасно) и дават обещание да поправят плана. Тия дни ремонтът започва, а нищо не е променено и обещанието не е спазено.

Знам доста добре какво е авторски план и какви мисловни старания изисква. Но изкуството е цялостно с допустими взаимни отстъпки. Авторът основава музика, филм, театър, книга не за себе си, а за хората. Предполагам, че същото е и в архитектурата...

Краси, Ивайло, загърбете честолюбието, направете тези елементи в зелено. Зеленият цвят в този момент е на мода, а в Стара Загора постоянно е бил и постоянно ще бъде. Вероятно имате някаква обща идея и визия за обновяването на гарите в страната - възторженостти за което! Но въпреки всичко няма друга гара, възпята в ария (б.р - става дума за песента " Обичам те, блага " ), нали? Станете и вие част от легендата
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР