Музикантът Иван Динев - Устата предизвика гнева на нашите съседи

...
Музикантът Иван Динев - Устата предизвика гнева на нашите съседи
Коментари Харесай

Рапърът Устата получи заплахи за живота заради песен за РС Македония

Музикантът Иван Динев - Устата провокира гнева на нашите съседи в Северна Македония. Той стартира да получава закани за живота. Всичко това поради видео, озаглавено “Урок по история на Македония ”.

В текста на песента може да чуете реплики като: “това не е страна, а територия ”, “македонският е български акцент ”, „ дребна провинция с огромни упоритости, отраснала в българските обичаи “ и така нататък

“Преди седмица имах среща с мой преподавател по история. В диалога стигнахме до тази тематика. Когато събрах обстоятелствата, които той ми изложи, и които аз съм чел, взех решение да направя един текст, който не е е против, а по-скоро в отбрана на българската история ”, изясни Динев, който споделя, че следи тематиката отдавна.

“Много болно ми стана, че Северна Македония гледа на нас като окупатори, в случай, че ние сме воювали за тяхната независимост. Обиждат ни, унижават. ни. Това е неприемливо ”, сподели още той. 

Рапърът твърди, че не е търсил провокация. Просто е изказал своята позиция в рими. 

Освен множеството отрицателни известия и закани, които получава след стартирането на песента, получава и поддръжка. “Заплахите са нещо обикновено. Македонците и българите си приличаме ужасно доста. Проблемът за мен е, че би трябвало да има добросъседство. Те би трябвало да проумеят, че са залети от агитация ”, добави още Динев. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР