Музикантът е баща на поне 550 децаДжонатан Майер продавал една

...
Музикантът е баща на поне 550 децаДжонатан Майер продавал една
Коментари Харесай

Сериен донор на сперма под съдебна забрана

Музикантът е татко на най-малко 550 деца
Джонатан Майер продавал една доза за 165 $

Наследниците му са пръснати из Нидерландия и в още 13 страни

През последните 15 години нидерландският музикант Джонатан Майер е продал спермата си на най-малко 550 бъдещи родители в Нидерландия и още 13 страни. Занапред обаче 41-годишният русокос мъж няма да може да го прави, нито пък да популяризира в медиите другояче благородната съгласно доста ощастливени фамилии активност. Защото съдът в Хага му забрани да бъде повече “сериен донор ” на сперма и в случай че Джонатан пристъпи заповедта-присъда, ще би трябвало да заплати санкция от 100 000 евро за всяко едно бъдещо “прегрешение ”, плюс месечен престой зад решетките.

Така в страната на лалетата завърши следващият скандал, обвързван с необятно публикуваната из нея и даже подтиквана асистирана репродукция. Шумотевицата към великодушния донор на захващащото се без неточност, съгласно доктори, човешко семе гръмва през 2017 година Тогава Джонатан Майер е даден на съд от фондация, която защиава правата на деца, пръкнали се на бял свят от донорство на сперма и на майка на бебе, “посято ” с негово семе.

Ищците се позовали на нидерландския закон, съгласно който един донор не би трябвало да способства за раждането на повече от 25 деца, “разпределени ” в най-вече 12 фамилии. А, както открили деятелите на фондацията и жалващата се майка, след 2007 година, когато стартира донорската си буря, Майер бил съумял да вдъхне живот в доста повече от разрешените за зачеване утроби.

По време на предсъдебното дирене пък окръжният арбитражен съд в Хага се добира до документи и събира свидетелски показания, съгласно които Джонатан е баща на сред 550 и 600 здрави новородени. Като обаче постоянно и съзнателно бил дезинформирал бъдещите родители за броя на децата, които към този момент са били родени с помощта на семенното му подпомагане. Така да вземем за пример разпитана през 2021 година нюйоркчанка обяснила на прокурора на процеса, че се била свързала с нидерландеца в умишлен уебсайт, той я бил убедил, че е напълно непретенциозен донор единствено на няколко бездетни фамилии и седмица по-късно тя кацнала в Амстердам, с цел да поеме против 165 $ дозата бленувана сперма.

“И всички тези родители в този момент са изправени пред обстоятелството, че децата им са част от голяма фамилна мрежа, със стотици полубратя и сестри, които те не са избирали ”, показват магистратите в претекстовете на присъдата. Като апропо те се опасяват най-вече от това, че големият брой деца, които имат полубратя и полусестри по целия свят, са изложени на риск от блудничество с всички неподходящи за тяхното здраве и душeвност последствия. “Следователно в техен интерес е тази роднинска мрежа да не се уголемява повече ”, отсича холандската Темида и постановява Джонатан да заплаща по 100 000 евро санкция за всеки продаден от в този момент нататък “семенен обратен тласък ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР