Музикалното лято във Варна има нова сцена – Лятна сцена

...
Музикалното лято във Варна има нова сцена – Лятна сцена
Коментари Харесай

Дворът на Музикалното училище във Варна се превръща в културен център за събития под небето

 Музикалното лято във Варна има нова сцена – Лятна сцена НУИ " Добри Христов “, ситуирана в двора пред формалния вход на историческата постройка на елитното учебно заведение. Сградата,  издигната през 1902 година и реставрирана през 2018 година показва отлични условия за театрални и музикални изяви. Това ще бъде и новата сцена на модула " Варненско лято за деца " от програмата на Международния музикален фестивал " Варненско лято “ 2020.

На 5 юли Госпожа Виола ще предложения дребните другари на музиката не във Фестивалния и конгресен център, а на Лятна сцена НУИ " Добри Христов “ в двора на учебното заведение за новия театър, заяви за медията ни Нина Локмаджиева.

" Вместо " Приказките на Госпожа Виола “ ще се получи " В двора на Госпожа Виола “ – споделя с усмивка Румяна Петрова – шеф на НУИ " Добри Христов “, позната на малчуганите като обичаната Госпожа Виола от концертите " Варненско лято за деца “. Смятаме да използваме опциите, които дава постройката, ще включим да вземем за пример прозорци, които ще се отварят в избрани моменти и от тях ще излизат музикални изненади за нашата аудитория. Но не желая да разгадавам всички изненади. С огромно неспокойствие чакам да видя по какъв метод ще се случи всичко, по какъв начин ще го схване публиката. Надявам се да дойдат доста хора, несъмнено, при съблюдаване на обществената отдалеченост, само че имам вяра, че това място има огромен капацитет и на 5 юли ние ще го покажем на варненската аудитория. Надявам се цяло лято НУИ " Добри Христов “ да бъде хазаин, да бъде дом на изкуствата, тъй като това е нашата функционалност. Ние сме в центъра на нашия град и можем да бъдем културен център със своя лятна сцена. “

Програмата ще бъде цветен микс от тематики, свързани с българската музикална традиция, поради несъстоялия се концерт за 3 март, само че ще има и американски тематики от " Уестсайдска история “ по отношение на 4 юли, както и обичаните на децата претекстове от топ продукции като " Цар Лъв “ и " Замръзналото кралство “. Вдъхновяващият маестро Страцимир Павлов ще води Младежкия оркестър на НУИ " Добри Христов “. Всички млади музиканти са извънредно въодушевени още веднъж да излязат пред публиката си и да се радват на живото другарство с приятелите на изкуството във Варна.

Бъдете на 5 юли от 11 ч. на новата Лятна сцена НУИ " Добри Христов “, с цел да празнувате дружно с вашите малчугани завръщането на концертите от поредицата " Варненско лято за деца “.

Пълната стратегия на ММФ " Варненско лято “ 2020 търсете на уеб страницата на фестивала: http://www.varnasummerfest.org

ММФ " Варненско лято “ 2020 се провежда от Община Варна в партньорство с Министерството на културата и НУИ " Добри Христов “ и със съдействието на Градската художествена изложба и ФКЦ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР