Музикално-артистичен форум Пловдив“, който е съставен от доказани професионалисти и

...
Музикално-артистичен форум Пловдив“, който е съставен от доказани професионалисти и
Коментари Харесай

„Музикално-артистичен форум Пловдив“ с концерт на 8 ръце и прекрасни гласове

„ Музикално-артистичен конгрес Пловдив “ , който е формиран от потвърдени експерти и звезди от класическата сцена на града под тепетата, ще показа новия си план – „ По света с 8 ръце и прелестни гласове “. Премиерата в Пловдив е на 11 ноември в Народно читалище „ Антим I – 1937 “, а началото е от 19:00 часа .

Концертът ще показа същинска плеяда от шедьоври на разнообразни композитори от далечното минало до наши дни. Една музикална обиколка на света, всяка със личната си стилистична специфичност. Всички творби ще бъдат изпълнени на 4, 6 или 8 ръце . Участват пианистите – Надежда Кузманова, Маринела Маринова, Ваня Балева, Милена Захариева и артистите – Елена Чавдарова–Иса, Евгения Ралчева, Силвана Пръвчева и Марчо Апостолов.

Освен музикален концертът ще бъде и учебен , тъй като публиката ще се запознае със занимателни обстоятелства към живота и творчеството на композиторите, чиито произведения ще се показват.

Премиерата на „ По света с 8 ръце и прелестни гласове “ ще се състои в 3 града : в Пловдив на 11 ноември, в Народно читалище „ Антим I – 1937 “; в Пещера на 16 ноември, в Народно читалище „ Развитие – 1873 “ и в Ивайловград на 18 ноември, в Народно читалище „ Пробуда – 1914 “.

„ По света с 8 ръце и прелестни гласове “ е част от план „ Искам нещо да ти опиша “, основан и менажира от Сдружение „ Кей-Търн “, с ръководител Мариана Ангелова . Той се осъществя с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура “ по „ Програма за възобновяване и развиване на частни културни организации “.

Билети можете да закупите –. Свободен е входът за концертите в Пещера и Ивайловград.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР