Музикален спектакъл, посветен на 120-ата годишнина от установяването на дипломатически

...
Музикален спектакъл, посветен на 120-ата годишнина от установяването на дипломатически
Коментари Харесай

Концерт на Софийската филхармония с повод: 120 години дипломатични отношения между България и САЩ


Музикален театър, отдаден на 120-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред България и Съединените американски щати се състоя под патронажа на заместител министър-председателя и министър на външните работи Мария Габриел. Съединени американски щати бяха показани от Национален парк дипломат Кенет Мъртен. Събитието бе почетено от вицепрезидента Илияна Йотова, министри, евродепутати, представители на дипломатическия корпус.

Концертът включваше селекция от вдъхновяващи произведения на някои от най-големите български и американски композитори – Панчо Владигеров, Джордж Гершуин, Ленард Бърнстейн, Румен Бояджиев – наследник. Гостите се любуваха на виртуозните осъществявания на артистите от Софийската филхармония, със специфичното присъединяване на диригента Григор Паликаров.

„ Избрахме този концерт за отбелязване на юбилея поради въздействието на музиката, с нейните ритми и положителна сила и силата да въодушевява и сплотява хората. Тя, като неповторим повсеместен език, има способността да открива сърцата и съзнанието ни за хубостта и съвършенството “, разяснява Мария Габриел.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР